Hükümet yanlısı medya Kabataş yalanındaki ısrarını sürdürüyor.

Bugünkü Sabah gazetesinin manşeti, "Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu" şeklinde. "Özel Haber" anonsuyla duyurulan manşetin spotunda ise, "Polisin tek kamera kaydındaki incelemesi çirkin tacizi doğruladı. Paralel'in kontrolündeki 10 kamera nedense olay anında kör oldu" deniyor.

Ancak Sabah'ın 22. sayfasındaki "haber"de farklı bir kronoloji veriliyor. "Kabataş saldırısıyla ilgili bir yılı aşkın süredir devam eden soruşturmada eldeki 18 dakikalık görüntü tüm detaylarıyla incelendi" denilen haberde, 20-30 kişilik bir grubun 19:49'da Zehra Develioğlu'nu çembere aldığı, 52 saniye sonra ise oradan uzaklaştığı iddia ediliyor.

Haberde, polisin incelediği görüntülerin de, Develioğlu ailesinin yaptığı araştırmalar sonucunda bulunduğu öne sürülüyor. Zehra Develioğlu'nun kayınpederi Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, olaydaki tek çalışan kameranın İDO'ya ait olduğunu, bu kameranın çektiği görüntülerin ise "malum gruplara yakın basına servis edildiğini" ve "saldırıya uğramış olabileceği kısımların kesilerek" bunun yapıldığını söylüyor.

Ancak Develioğlu'nun "malum gruplara servis" dediğigörüntülerde de, Sabah'ın haberin sonunda ağzından kaçırdığı kronolojiye uygun bir olayın yaşandığı görülüyordu. Yani kayınpeder Develioğlu'nun, gelinin "saldırıya uğramış olabileceği anlar" sözleri, bir saldırıdan çok bir ihtimali gündeme getiriyor.

Ayrıca, Cumhuriyet gazetesinin yayımladığı polis raporunda, olayın ardından 161 kişinin yakın incelemeye alındığı, yüzlerce yazı, görüntü ve fotoğrafa bakıldığı ancak saldırıya ilişkin herhangi bir delile ulaşılamadığı vurgulanıyordu.