Haber Merkezi

4 yıl süren siyasi mültecilik prosedürü sona erdiği gerekçesiyle Soesterberg'te bulunan bir cezaevine konulan Ali ve Leyla Karabulut'un, Türkiye’de siyasi nedenlerden dolayı 10 yıl kadar cezaevinde kaldıkları açıklandı. Cezaevinde yaşadıkları işkencelerden dolayı hâlâ doktor tedavisinde olduğu belirtilen Karabulut çiftinin 16 Kasım Pazar (bugün) Türkiye'ye iade edilecekleri bildirildi.

ALİ KARABULUT ÖLÜM ORUCUNDA AÇIKLAMASI

Avukatının verdiği bilgiye göre biri böbrek hastası iki çocuğu ve eşiyle Hollanda’da sınırdışı cezaevine tutulan Ali Karabulut'un, ölüm orucuna başladığı açıklandı. Abisini Serdar Karabulut'u ölüm orucu eyleminde yitiren Ali Karabulut’un ne su ne de şeker aldığı öğrenildi.

PARLAMENTO ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ

Gezi Dayanışması Platformu'ndan bir grup Hollanda Parlamentosu önünde "sınırdışı engellensin" içerikli bildiriler dağıtarak, pankartlı bir gösteri yaptı. Gösteri srasında Sosyalist Parti Milletvekili Michel van Nispen protestocularla görüşerek bilgi aldı. Ali Karabulut ve ailesinin Türkiye'ye iade durumunu acilen parlamentoya taşıyacakları sözü verdi. Bir avukatla da görüşerek ilk etapta yurtdışı kararının durdurulması için neler yapılabileceğine dair bilgi aldı.

1,5 YAŞINDAKİ ERNESTO BÖBREK HASTASI

Ali ve Leyla Karabulut çiftinin Defne Naz (6 yaşında) ve Ernesto Serdar (1,5 yaşında) isimli çocukları var. Cezaevinde tutulan çocuklardan Ernesto’nun böbrek hastası olduğu belirtildi.

AİHM KARARLARINA UYULMUYOR

İki çocuğun sınırdışı cezaevilerinde tutulması uluslararası anlaşmalara göre aykırı. Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Halkları Mahkemesi’nin bir çok defa çocukların cezaevinde tutulamayacağını belirten beyanları olmuştu.