Almanya'da Thüringen Eyaletine bağlı Themer beldesinde ''Yabancılaşmaya Karşı Rock'' adlı Neonazi konseri için 5.500 civarında Neonazi bir araya geldi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Thüringen'e bağlı Themar'de düzenlenen konser öncesi, yöre halkı ile birlikte yüzlerce antifaşist gösterici neonazileri protesto etti.

Sol Partili Thüringen eyaleti başbakanı Ramelow, konser sonrası yaptığı açıklamada bu türden konserlerin yasaklanması için toplantı yasasının değiştirilmesi gerektiğinden söz etti.  

Thürigen Eyalet Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, ''Kimin ne yaptığı henüz bilinmiyor, video kayıtlarını bekliyoruz'' açıklaması geldi.

Spiegel Online'ın haberine göre, ''Yabancılaşmaya Karşı Rock'' konserine Rusya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden de Neonaziler katıldığı bildirildi.

Alman Anayasasının Ceza Yasası'nın 86 a ve halkı kışkırtma paragrafının 130. maddesine göre Hitler selamı vermek suç kapsamına giriyor ve suç işlediği tesbit edilenler için 3 yıla kadar hapis cezası ön görülüyor.