SÜHEYLA KAPLAN

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Alman Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Gökay Akbulut'un sözkonusu olay hakkında Federal Hükümetin yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladığı kaydedildi.

Akbulut 'Bu somut iddiaları aydınlatmak için Federal Almanya Hükümetine sorular yönelttik. Daha önce de buna benzer olaylar ile ilgili Türkiye'den bize iddialar geliyordu. Bu olay Almanya'da da büyük bir skandal olacak gibi. Perde arkasında sürprizler bizi bekleyebilir' şeklinde açıklamada bulundu.

Sol Parti Hamburg Milletvekili Cansu Özdemir de; olay ile ilgili SPD- Yeşiller eyalet hükümetinin yanıtlaması istemiyle pazartesi günü soru önergesi vereceğini bildirdi.

SAKANDAL BAVYERA EYALETİ MECLİSİ'NE DE TAŞINDI

Almanya'da Bavyera Eyalet Meclisi'nin Birlik'90 / Yeşiller Partisi milletvekili Cemal Bozoğlu da Yeşilyurt Belediyesi ile bir dernek arasında ( Mega Kilit GmbH) yapılan protokol çerçevesince sözkonusu kişilerin Nürnberg Belediyesi ile de görüştükleri iddiası ve firmanın sahibi Ersin K.'nın 'İki kişi Nürnberg'e geldi uçakla. Oradaki Belediye Başkanı ile de görüştüler. Gittim aldım' yönündeki çeşitli gazetelere verdiği açıklamalar üzerine konuyu eyalet Meclisi'ne taşıdı.

Bozoğlu, Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu soruları sordu: 'Sözkonusu kişiler Nürnberg Belediye Başkanı ile görüştü mü? Görüşüldüyse içeriği nedir? Bu insanlar buralara geldiyse iltica başvurularında bulundular mı?'

DEVLETLERARASI KRİZ YARATABİLECEK TÜRDEN BİR SKANDAL

AKP'li Belediyeler aracılığıyla belediye çalışanlarının Almanya'ya kaçırılma iddiası eğer doğruluk kazanırsa; bunun devletlerarası krize dönüşebileceğini ifade eden Bozoğlu 'Haberleri ilk duyduğumda inanmamıştım. Türkiye'de yaşayan gençlerin yüzde 65'i yurtdışına gelmek istiyor. Ancak bu olayın boyutları çok farklı ve geniş. İnsan kaçakçılığı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Yerel yönetimler aracılığıyla devletin ilgili organları tarafından bu kişilere gri pasaportların verilmesi ile valilikler dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nın haberinin olmaması manidar! Almanya'da insan ticareti bir suçtur. Böyle bir suçun devlet organları tarafından işlendiği ıspatlanırsa bu olay devlelerarası krize yol açabilir' şeklinde konuştu.

HANNOVER BELEDİYE BAŞKANI : 'BİZDEN DE GÖRÜŞME TALEBİ ETTİLER'

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay konu ile ilgili olarak verdiği yazılı cevabında '2020 yılının Ocak ayında Yeşilyurt Belediyesi Mega Kilit GmbH ( Limited Şirketi) aracılığıyla Hannover Belediyesi ile de görüşme talebinde bulundu. Ancak zaman sorunu olduğundan sözkonusu buluşma gerçekleşmedi ve Malatya (Yeşilyurt) Belediyesi ile de bu anlamda herhangi bir görüşme gerçekleşmemiştir' dedi.

EYALET SAVCILIĞI'NDAN SORUŞTURMA

Öte yandan Hannover Eyalet Savcılığı tarafından Ersin K. hakkında 'Yabancılar Kanunu'nun Oturum Müsadesi Hükümlerini ' ihlal etmek ve 'firma aracılığıyla sahte davetiye çıkarmak' 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.