Erdal Altuntaş


SOMA / MANİSA - Hamburglu spor derneklerinin öncülüğünde Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren ailelere katkıda bulunmak amacıyla başlatılan yardım kampanyası amacına ulaştı. Soma'daki maden faciası sonrası kurulan "Hamburg'dan Soma'ya Uzanan Eller Komitesi"n
i temsilen Soma'ya gönderilen İnter Hamburg Spor Kulübü Başkanı Mehmet Geyik, Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) Başkanı Erdal Altuntaş ve Galatasaray Hamburg Derneği yöneticisi Murat Cinkaya; Hamburglu işadamları, dernekler ve yardımseverlerden toplanan 39 bin 451 Avro para maden faciasında yaşamını kaybedenlerden 100'ünün ailesine ulaştı.



Yardımı bizzat alan aileler, Hamburglu yardımseverlere teşekkürlerini ileterek "Bu acılı günümüzde çok uzaklardan bizi unutmadınız ve yardımlarınızı ulaştırdınız" diyerek herkese selam gönderdiler.

Soma'da yardımları dağıtan komite üyelerine başta Soma Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Soma Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Semiha Gürleyen, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna yardımcı olurken, Soma Koordinasyon merkezinde görevli olan Erol Engin, heyeti köy köy gezdirerek, yardımların doğru adreslere ulaşmasından büyük emeği geçti.



Soma'daki maden faciasında yaşamını kaybeden 301 aileden 100`üne bizzat ulaşan "Hamburg'dan Soma'ya Uzanan Eller Komitesi" adına yardımı dağıtan Mehmet Geyik, Erdal Altuntaş ve Murat Cinkaya, yardımları bizzat madenci eşlerine, bekar olanlarda ise anne veya babasına ulaştırdıklarını belirterek "Manisa-Soma ve Saruhanlı'nın köyleri başta olmak üzere Balıkesir-Savaştepe`de 37 aile ve İzmir-Kınık`da da 46 aileye 1000'er TL olarak hazırladığımız zarfları teslim ettik. Artan paraları ise 3 ailenin evinin çatısının yapılması ile bir ailenin de evinin koltuk ihtiyacında kullandık. Tüm köylere ulaşmak zor olduğu için vakti olan aileleri Savaştepe Madenciler Derneği, Kınık Anadolu
Erenler Kültür Derneği ve Soma- Turgutalp Muhtarlığı gibi merkezlerde toplayarak yardımları toplu olarak ulaştırdık. Gelemeyenlerin köylerine ise bizzat gittik" dediler.