Konuya yönelik DIMA Center yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, iddianın gerçek dışı olduğu kesinleşti. Salonun duvarında uzun süredir asılı bulunan çeşitli ülke bayraklarıyla HDP yetkililerinin herhangi bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

Öte yandan Sabah Gazetesi Avrupa yetkilileri dahi haberin kendileriyle herhangi bir ilşikisinin olmadığını açıktan beyan ederken, geride tek olasılık kaldı. O'da İstanbul merkezli ısmarlama yalan haber.



İşte o salonda asılı olan çeşitli ülke bayrakları

SABAH İSTANBUL MERKEZLİ YALAN HABER


Aynı salonda daha önceden çeşitli etkinliklerin yapıldığına yer veren birçok katılımcı, "o bayraklar yeni değidir ve HDP ile ilgisi de yoktur" dedikten sonra, Sabah gazetesinin Türkiye'deki internet sayfasında (sabah.com.tr) hâla yer almasını, "Sabah'ın tetikçi ve yalan gazetecilik anlayışının somut bir örneği ve Avrupa'daki 'karanlık eli'nin işi" olarak yorumladılar.

Anlaşılan 1 Kasım seçimleri öncesi benzeri ısmarlama ve bu türden yalan haberle daha çok kez şahit olacağız.

SALON YETKİLİSİ: HDP'NİN İLGİSİ YOK


Konuyla ilgili konuştuğumuz Alman salon yetkili ise, salondaki duvarda uzun süredir asılı bulunan çeşitli ülke bayraklarıyla HDP yetkililerinin herhangi bir ilgilerinin olmadığını açıkladı. Yetkilinin verdiği bilgi  daha önceden çekilen ve salonun internet sayfasında görünen resimlerle kesinleşmiş oldu.

SABAH konuyla ilgili ne yazmıştı? İşte o ısmarlama yalan haber!


HDP'nin Türk bayraklı ikiyüzlülüğü!



Sık sık Türk bayrağını hazmedemediği için eleştirilen HDP, Türkiye'nin batısında "oy avcılığı" yapmak amacıyla mitinglerinde göstermelik olarak Türk bayrağı açmıştı. HDP'nin gerçek yüzü Avrupa'da miting yaptığı salonda ortaya çıktı.

Selahattin Demirtaş'ın bugün saat 14:00'te Hamburg'da yaptığı konuşmada sahnenin arkasında 12 farklı ülkenin bayrağı vardı ama Türkiye'nin bayrağı yoktu.

7 Haziran seçim çalışmalarında Doğu'da PKK'nın flamasıyla miting yapan HDP
, Batı'da da Atatürk ve Türk bayraklı miting alanlarıyla medyaya "cici çocuk" pozu vermişti.