Karakoyun „ Almanya sessiz kalmamalı“ başlığıyla yayınladığı basın açıklamasında Alman hükümetinin Erdoğan'a karşı açıkca tavır alması gerektiğini söyledi.  

GÜLEN CEMAATİ KÜRT VE KEMALİST MEDYAYI SAVUNDU

Karakoyun açıklamasında şunlara yer verdi: „Türkiye'deki gelişmeler sadece Türkiye'deki yaşayanları değil Almanya'da yaşayan Türklerin, Müslümanların ve başka millete mensup olanların da buraya olan uyumuna zarar vermektedir. Darbe girişiminden üç ay geçmesine rağmen Türkiye'de işten atılmalar, çıkarılmalar ve baskılar devam etmektedir. Bugüne kadar Gülen cemaatinin darbeye karışıığına dair bir kanıt sözkonusu değildir. Onbinlerce insan haksız yere tutuklanmakta,  işlerinden çıkarılmakta  ya da uzaklaştırılmaktadır. Bundan sadece Hizmet Hareketine mensup olanlar zarar görmemekte, onların çocukları ve aileleri de mağdur bırakılmaktadır. Cezaevinde tutuklulara işkence yapılmaktadır. Basın devlet denetimi altındadır. Basın özgürlüğü ortadan kaldırılmıştır. Uluslararası medya çalışanları da bağımsız hareket edememektedir. ZDF Televizyonunda Gülen ile yapılan röportaj Türkiye'de internet sayfalarında bloke edilmiştir, yasaklanmıştır. Kürt ve Kemalist medyada Erdoğan'ın bu cadı avından nasibini almaktadır.

Cadı avının  Almanya'da da etkisini gösterdiğini belirten Karakoyun „ Hizmet hareketi sadece Türkiye“de değil, Almanya'da da baskı altındadır. Türk hükümetinin lobi örgütleri olan UETD ( Avrupalı Türk Demokratlar Birliği), Türk hükümeti tarafından finanse edilen DİTİB ( Diyanet İşleri Türk İslam Birliği)  ve Milli Görüş Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda hareket etmektedir. Türk aileler Almanya'da baskı altındadır. Almanya'da çoğunluğu Alman vatandaşı olan Hizmet Hareketi mensupları bu cadı avı  tarafından tehdit altındadır. Anti-demokratik uygulamalara karşı Alman hükümeti sesini yükseltmeli. Türkiye'deki gelişmelere karşı Almanya'nın sessizliği kabul edilemez“.

Süheyla Kaplan