Kanal7 ve Ülke TV ortak yayında katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, üstü kapalı olarak CHP Hatay milletvekili adayı Hilmi Yarayıcı'yı hedef almış, "PKK terör örgütü HDP’nin arkasında, DHKP-C terör örgütünün solisti de CHP’den aday. Bütün bunların arkasında da özellikle İsrail yanlısı bilinen bir uluslararası medya var" ifadelerini kullanmıştı.

Davutoğlu partisinin Hatay mitinginde de Hilmi Yarayıcı için "Esad'a şarkı besteliyor" ifadelerini kullanmış, Yarayıcı'yı bölgedeki 'muhalif' silahlı grupların açık hedefi haline getirmişti.

HİLMİ YARAYICI: KORKUYORLAR
Konuyla ilgili soL'a konuşan Hilmi Yarayıcı, "Korkuyorlar çünkü yargılanacaklar" açıklamasında bulundu. Yarayıcı, "2 aydır başta Melih Gökçek olmak üzere AKP kanadı sürekli olarak yalan haberlerle beni hedef alıyor. 'Terör örgütü yanlısı' şeklinde ifadeler kullanıp delil olarak da CHP rozeti taktığım 2011'deki görüntüleri kullanıyorlar" dedi.

'AKP BENİ IŞİD'E HEDEF GÖSTERDİ'
Davutoğlu'nun Hatay mitinginde kendisine yönelik "Esad'a şarkı besteledi" sözlerini hatırlatan Yarayıcı, "Başbakan beni açıkça IŞİD'e hedef gösterdi. Suriye'yi kimin kan gölüne çevirdiği ortada kimin onlara destek verdiği ortada" dedi.

Yarayıcı 17 senelik öğretmen olduğunu genel seçimler öncesinde görevinden istifa ettiğini söyleyerek, "Eğer ben teröristsem nasıl bu meslekte 17 yıl kaldım? O zaman bu hükümet bana yardım ve yataklık yapmıştır. Eğer ellerinde bir belge varsa çıkarsınlar aksi halde yalancılıkları yeniden kanıtlanmış olur" ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek ve Ahmet Davutoğlu'na dava açtığını belirten Hilmi Yarayıcı, "Bugün herkes görüyor ki ülkeyi parsel parsel satanlar bunlar. Yağmalar, yolsuzluklar ortada. Önce ayakkabı kutularına sonra da evlere trilyonlar sakladılar. Şimdi de halkın alın teriyle kaçak saraylarda oturuyolar" dedi.

'KORKU, TELAŞ VE PANİK İÇİNDELER'
Ocak 2014'te durdurulan ve AKP tarafından "İçinde insani yardım malzemesi var" denilen tırların içinden silah çıkmasının ardından Erdoğan'ın Can Dündar'ı hedef gösterdiğini hatırlatan Hilmi Yarayıcı, "Suriye'ye silahlı gruplara yönelik yaptıkları yardımlar ortada, Adana'daki silah dolu tırları defalarca kendileri itiraf etti. Bunu ortaya çıkaran gazeteciyi de tehdit edip, dava açtılar. Korku, telaş ve panik içindeler, korkuyorlar çünkü yargılanacaklar" ifadelerini kullandı.

'YAPILAN SANATA MÜZİĞE DÜŞMANLIKTIR'
Yarayıcı, yapılan suçlamanın Grup Yorum'u yok etme amacı taşıdığını söyleyerek, "Grup Yorum'dan 92 senesinde ayrıldım, bu benim onurumdur. Geride kalan 23 yılda Grup Yorum'la bir bağım olmadı. Onlara yöneltilen suçlamalar müziği, sanatı yok etmeye yöneliktir" dedi.