Süheyla KAPLAN

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder (AKP) Malatya'da yayınlanan bir yerel gazeteye 'Ali Ayrancı ve Ersin Kilit Malatya’ya gelerek benimle görüşme talebinde bulundu. Kilit ve Ali Ayrancı “Battalgazi Belediyesi ile Hannover Belediyesi’ni kardeş belediye yapma” sözde projesi üzerinden, Belediyenin sağlayacağı Gri Pasaport ile 50’sini kendilerinin, 50’sini ise Belediyenin belirleyeceği 100 kişiyi Almanya’ya götürme teklifi yaptılar, ancak kesin bir dille bu teklifi reddetik' şeklindeki açıklamasına yalanlama geldi. 

Hannover'deki şirket üzerinden Türkiye'den gri pasaportla insanları Almanya'ya davet ettiği ileri sürülen Ersin Kilit yaptığı açıklamada Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in yalan söylediğini ileri sürdü. 

Kilit "Sayın Osman Bey dürüstlükten söz ediyorsunuz ya bırakında halk sizin ne kadar dürüst olduğunuza karar versin! Dürüst bir şahsiyet başka insanlara kendi menfaatleri ve siyaseti için çamur atmaz. Gündeme bu iftiralar ile gelmeye çalışmaz. Madem bu kadar dürüstsünüz, dürüstlüğünüzden dolayı asla böyle bir işe bulaşmadım diyorsunuz, peki ben ne zaman sizin yanınıza geldim? Sizin bahsettiğiniz Batalgazi'nin nerede olduğunu bile bilmiyorum. Bahsetiğiniz tarih aralığında (Şubat ve Mart aylarında) ) ben Almanya'daydım. Almanya'dayken aynı anda nasıl sizin yanınızda olabiliyorum bunu bana ispatlayabilir misiniz?" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı'nın kendisine çamur attığını iddia eden eden Kilit, "Ben ispata hazırım.Başkalarına çamur atarak, yalan yanlış beyanlarda bulunarak doğru bir davranışta bulunduğunuzu düşünüyor olabilirisiniz ki şu an mübarek Ramazan ayında hatırlatırım ki kul hakına da giriyorsunuz. Avukatım aracılığı ile sizin hakınızda suç duyurusunda bulunacağım.Şahsım ile alakalı gazetede yaptığınız yalan yanlış beyanları yine aynı gazetede eğer özür dilemez ve bana atığınız iftiraları ıspatlayamazsanız asla da geri adım atmayacağım. Bir Belediye başkanı halkına yaptığı hizmet ile gündemde olur, başkalarına iftira atarak değil. Hizmet dilde değil; pratikte olur" şeklinde demeç verdi. 

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediyesi’nin merkezinde olduğu “Gri Pasaport ile insan kaçakçılığı” skandalının baş aktörlerinden ikisi olduğu öne sürülen Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’in Malatya’ya gelerek kendilerine yaptıkları ve reddettikleri teklife ilişkin olarak Malatya'da yayınlanan bir yerel gazeteye şu şekilde açıklamada bulundu. 

“Bunlar 2020 yılının Şubat ve Mart ayı gibi bir tarihte bize de geldi. Bize gelip ‘Almanya’da Hannover Belediyesi ile kardeş belediye yapacağız. Onlar size yardımcı olacak’ dediler. Kardeş belediyecilik kavramını duyunca başlangıçta ‘olabilir’ dedim. Konuyu konuşmaya başlayınca ‘Nasıl olacak bu kardeş belediyecilik?’ diye sordum. Bize cevapları ‘İşte bir dernek var, bu dernekle birlikte bu işi yapacağız’ dediler. Bunun üzerine ‘Neden Battalgazi Belediyesi?’ diye sordum, ‘Çok belediye var, neden biz?’ diye tekrar sordum. Tek cevapları ‘Biz sizi tercih ettik’ oldu.

'Hayır Çarşınıza 100 bin TL bağış yapalım dediklerinde kuşkulandım'
'Biliyorsunuz bizim ‘Hayır Çarşımız’ var. Daha sonra Hayır Çarşısı’na 100 bin TL bağışta bulunmayı teklif ettiler. ‘Oraya yardım yapalım’ dedikleri zaman bütün bunlar beni biraz kuşkulandırdı. ‘Bunlar bula bula neden bizi buldular?’ diye kendi kendime sordum ve açıkçası biraz işkillendim. Çünkü normal şartlarda belediyeden yetkililer Almanya’daki o belediyeye gider, görüşmeler yapılır, işbirliği konuları görüşülür, resmi sıfatla toplantılar yapılır veya onlar gelir. Tekliflere şüphemiz oldu daha sonra bu teklifleri reddettik'..