Mustafa Akpolat

Gezi direnişinin 1. yılında Hamburg'da bir miting düzenlendi.

"Türkiye'de direnenlere destek"

31 Mayıs Cumartesi günü, Gezi Direnişinin 1'inci yıldönümü nedeniyle Hamburg'da"Türkiye'de direnenlere destek"  adı altında  bir miting düzenlendi. Türkiyede Gezi Direniş süresinde Polisin katlettiği gençlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting, değişik kurumlar adına yapılan konuşmalarla devam etti.



Hamburg Sternschanze Tren istasyonu karşısındaki meydanda düzenlenen mitingte yapılan konuşmalarda, adaletin yerini bulması için AKP ve devletin hesap vermesi gerektiği ifade edildi. ''Direne direne kazanacağız'', Kahrolsun Faşizm, yaşasın halkların kardeşliği, Katil devlet hesap verecek''' şeklinde atılan sloganlar eşliğinde konuşmalar devam etti.



ATIF - ADHK ve AGIF'in düzenlediği ve sivil toplum kuruluş ve kişilerin desteklediği mitinge, Hamburg Yeşiler Milletvekili Filiz Demirel, Sol Parti, Korsanlar Partisi, Avrupa Karabalılar derneği üyeleri, Alevi Kültür Merkezi üyeleri de mitingte yer alarak desteklediler. Yaklaşık 250 kişilik grup Gezi direnişinde katledilen gençlerin fotoğraflarının yanı sıra 'Roboski, Gezi, Soma, Berkin'den Uğur Kurt'a katliamlar devam ediyor' yazılı pankartlar açıldı. Miting sonrasi Hamburg T.C konsolosluğuna yürümek isteyen kitleye polis izin vermeyince miting sloganlar eşliğinde sona erdi.

Münihte Anma

Göstericiler, büyük bir "München Supports Gezi Park" yazılı bir pankartın yanı sıra ellerinde gezi olayları sırasında yaşamını yitirenlerin üzerinde isimleri yazılı resimlerini taşıdılar.

Aynı anda yapılan büyük bir halk şenliği nedeniyle oldukça kalabalık olan Odeon Meydanı'nındaki gösteride, Gezi parkı ile yakından ilgilenen Almanlar, göstericileri Taksim meydanındaki gelişmelerle ilgili olarak soru yağmuruna tuttular.

Gösterinin öncülerinden Münih Üniversitesi öğrencisi Ayhan Yılmaz, "Gezi parkı olaylarının başından beri Taksim'dekilere buradan destek vermek için gösteriler yaptık ve daha yapacağız" dedi.


İçişleri Bakanlığı binasının hemen yakınındaki anma eylemi olaysız sona erdi.