Almanya’dan islamcı terör örgütü IŞİD’e katılan 26 yaşındaki Derya Ö. Almanya'ya geri geldi.

IŞİD üyesi olmak ve silahlı eğitim almakla suçlanan Derya Ö.. Alman Bild gazetesine konuştu. Ö.,"Eskortluk yapıyordum. IŞİD üyesi biriyle evlendim. Suriye'de silahlı eğitim aldım. Ama pişman oldum" dedi.

“Erkek arkadaşım yüzünden genelevlerde çalıştım”

Erkek arkadaşı yüzünden Almanya’da fuhuşa zorlandığı bir dönemde tanıştığı bir IŞİD’li aracılığıyla örgüte katılan Derya Ö. yaşadıklarını Alman Bild gazetesine anlattı. Derya önce motosiklet çetesi ‘Cehennem Melekleri’nin liderlerinden biriyle tanışmış. Onun zorlamasıyla genelevlerde çalışmış. Din değiştirip Müslüman olan Alman IŞİD militanı Mario S. ile tanışıp evlenip bir yuva kurmuş. Selefi olan Mario S., Derya Ö. ile Suriye’ye gitmişler. “Suriye’de ilk gecemizde işkence yapılan bir depoda kaldık” diyen Derya Ö. burada burka giyip silahlı eğitim almış. 2015 yılında Mario S. Irak’a gitmiş, Derya'da bir erkek bebek dünyaya getirip anne olmuş.

İki evlilik yaptı

Mario S. ile arasının açıldığı bir dönemde Almanya’dan IŞİD’a katılan rapçı Deso Dogg’dan evlenme teklifi aldığını söyleyen Derya, “Teklifini kabul etmedim. Benim bir arkadaşım vardı. Belçikalı biriyle evliydi. Bana kocasının ikinci eşi olmamı önerdi” dedi. IŞİD’in Belçikalı liderlerinden Abu Salahuddin ile evlenen Derya, ikinci eşinin İHA ile vurulup öldürülmesinin ardından eski kocası olan Mario S.’ye geri dönerek birlikte yaşamaya başlarlar. Canlı bomba olması için kendisine patlayıcı verildiğini kaydeden Derya Ö. pişman olup Almanya’ya dönme kararı aldığını belirtiyor. 2018 kasım ayında Almanya'nın Bochum kentinde sokakta yürürken federal savcılığın emriyle tutuklandı.

Küçük yaşta zorluklar başlar

Derya Ö. genç yaşta tanıştığı 'Cehennem Melekleri'nin liderlerinden biriyle tanışıp yıllarca ilişki yaşadı ve fuhuşa sürüklendi. Küçük ve genç yaşında çok mutsuz ve bir çıkış yolu arıyordu. Facebook'ta terör örgütü IŞİD mensubu Mario S. ile tanıştı. Ona Suriye'den bahsediyordu. Adamın evli olup olmadığını sorduğunda, "Hayır" yanıtı alınca, "Tamam öyleyse biz evlenelim" dediğini Derya anlatıyor. İki ay sonra Derya önce Türkiye'ye, oradan da Suriye'nin Azez kentine gitti. "Mario'yu ilk kez militan kıyafetleri içinde, silahlı ve sakallarıyla görmüştüm, hoştu." diyen Derya, "Suriye'de ilk gecemizde, battaniyeler asılı, zincirlerle kaplı, duvarlardan hala kan akan işkence yapılan bir depoda kaldık" açıklamasında bulundu.

Çocuklara yardım etmek istemiştim

Derya, burada burka giyip silahlı eğitim almış. Sokaklarda yürürken ise erkek kılığına girmiş. "Kıyafetlerin altında hiçbir şey göremezdiniz, bir kalaşnikofu bile" diyerek gülümsüyor. "Gerçekten bunların hiçbirini istememiştim. Suriye'de çocuklara yardım etmek istemiştim ben" diye aktarıyor. Derya ile Mario çifti olarak bir şehirden diğerine gidiyorduk diyen Derya Ö.,"Mario, 2014 yılında Rakka'da halifelik ilan edildiğini söyledi. İlk başta bunun kötü bir şey olduğunu düşündüm ama Mario bana bunun iyi bir şey olduğunu söyledi." ifadesini kullandı. 2015 yılında Mario S. Irak'a geçmiş, Derya ise bir erkek bebek dünyaya getirmiş. Çiftin arasında sık sık yaşanan tartışmalar sonucu Derya boşanma kararı almış, Mario kararını değiştirmeye çalışıyormuş, ama IŞİD kuralları gereği kabul etmiş.

Evlenme teklifini kabul etmedi

Ansızın başka bir gelişme yaşanmış. Derya, Almanya'dan IŞİD'e katılan rapçı Deso Dogg'dan evlenme teklifi almış, ancak adamın verdiği tüm sözlere rağmen teklifini kabul etmemiş. Derya. Ö. "Senin için hayal edilebilecek bir şey bile olmasa da, hoştu. Akşam üzeriydi ve masada oturuyordu, solunda bir kadın, sağında bir kadın ve aralarında çocuklar" diyerek anlatıyor ikinci evliliğini yaptığı adamı... Ancak bu üçlü ailenin mutluluğu kısa sürdü. "Her şey, 2 ay sonra drone ile vurulup öldüğü zamana kadar iyiydi" diyen Derya Ö, ikinci eşinin İHA ile vurulup öldürülmesinden sonra eski kocası Mario S.'ye geri dönmüş. Mario, bir eğitim kampında eğitimciymiş ve teröristlere kurslar veriyormuş. Kendisine de atış eğitimleri vermiş. "Küçük silahlarla, kalaşnikoflarla ve M16'larla şişeleri vuruyorduk." diye anlatıyor Derya eğitimleri...

10 kişi tecavüz edip öldürmek istemiş

Eşi, Derya'ya "Evde yalnız olduğunda savunmasız bir kadınsın" diyerek patlayıcı bir kemer vermiş. Derya Almanya'ya dönme kararından önce yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "10 kişi üzerime atlayıp bana tecavüz edip öldürmek istediklerinde, kendimi öldürmek istedim, çünkü nasıl olsa öleceğimi biliyordum. Pişman olup Almanya’ya dönme kararı aldım”

Emine SONUGÜR