1 Kasım'da yapılacak seçim için kurulacak geçici hükümette yer alacağını açıklayan tek muhalefet partisi HDP’nin Sözcüsü Ayhan Bilgen de “HDP'nin geçici bakanlar kurulunda yer almasını zorlaştırmak için atılacak adımlara fırsat vermeyiz” dedi. 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP’ye çağrı yaparak “Türkiye'nin seçimden sonrasını da düşünerek tek partiye mahkum olmadığı algısını toplumda güçlendirmek adına CHP'nin de seçim hükümetinde yer almama yaklaşımını gözden geçirmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

DEMİRTAŞ: GEÇİCİ HÜKÜMETTE YER ALACAĞIZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seçim hükümeti için vereceği görevi değerlendirmesi istenen Demirtaş, "Anayasa'dan doğan yetkimiz, sorumluluğumuz gereği, seçim hükümetinde tereddütsüz yer alacağımızı belirttik. Bu AKP hükümeti değildir. AKP ile bir koalisyon değildir. Seçim hükümeti kurulana kadar görevli geçici bir yürütme yetkisidir. Eş başkanlar dışında 78 milletvekilimizin tamamı bakanlık yapabilecek düzeye sahiptir. Hangi bakanlığın, ismin olacağı bizim için tartışma konusu bile değildir" ifadelerini kullandı. 

"HDP'SİZ BİR SEÇİM HÜKÜMETİ KURUP ANAYASAYI İHLAL EDİP ANAYASA SUÇU İŞLERLERSE ŞAŞMAMAK LAZIM"

HDP'siz seçim hükümeti kurulacak iddialarını değerlendirmesi istenen Demirtaş, "Anayasa askıda. Saray darbesi yürürlükte. Bir kez daha darbeyi ilerletirlerse buna şaşmamak gerekir. HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım. Her saat anayasal suç işleniyor. Ama bunun vebali ağır olur. Anayasa Mahkemesi'nden hızlı bir şekilde döner böyle bir yaklaşım" diye konuştu.