17 yıldır NDR TV'de gazeteci olarak çalışan Karaman Yavuz, evine giderken Altona semtinde Selefi yanlısı bir gencin saldırısına uğradı.

Gazeteci Yavuz'un geçtiğimiz Cuma günü göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtinde, annesi Alman babası göçmen kökenli Majid (20) adlı bir gencin saldırısına uğrayarak darp edildiği aktarıldı. 

Karaman Yavuz'a saldıran gencin, 7 ay önce Suriye'de öldürülen IŞİD yanlısı ve Hamburg doğumlu Alman genci Alfons R.'nin (19) yakın arkadaşı olduğu açıklandı.

Şiddet ve Selefi yanlısı olduğu bildirilen gencin,  evine gitmekte olan Yavuz'a yönelik önce, "Neden Alfons'la ilgili haber yaptın" diyerek sözlü hakarette bulunduğu ve yoluna devam eden gazeteciye, "Seni iki gün önce kızınla birlikte gördüm" diyerek tehdit ettiği açıklandı. Takip edildiğine kanısına varan Yavuz'un geri dönmesiyle, gazeteciye aniden saldıran ve çeşitli yerlerinden darp eden saldırganın, görüntü almasın diye de gazetecinin akıllı telefonunu kırdığı açıklandı.
 
Gazeteci Yavuz'un, iki ay önce de Selefi gençlere dini eğitim veren ve 6 gencin IŞİD'e katılmasına yol açtığı iddia edilen Barmbek semtindeki Assahab Cami imamı  Baher ibrahim ile yapacağı röportaj öncesi, Cami yöneticisinin yakını bir kişi tarafından darp edilmiş ve kamarası kırılmıştı. Her iki olayla ilgili polis tarafından açılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.