Heyet, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın  danışmanları Constance Riviere ve Adrien Abecassis tarafından kabul edildi. Elyse saray'ında bir saat süren  görüşmeye Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) Genel  Başkan'ı Erdal Kılıçkaya  ve Diplomasi ve dış ilşkiler sorumlusu Dr. Ali Karababa katıldı.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Erdal Kılıçkaya  Elysee Saray çıkışında görüşme ile ilgili "Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 'ın davetlisi olarak geldik. Fransa Alevileri olarak ilk kez cumhurbaşkanlığı düzeyinde Elyse Saray'ında kabul görmüş bulunuyoruz. Bu talebin François Hollande ekibinden kendisinden gelmiş olması  ayrıca sevindirici. Bu görüşmeyi gerçekleştire bilmek iki buçuk yıllık bir çalışmanın ürünü. Öncesinde iç işleri ve dışişleri bakanlıkları ile yapılan görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı ile alevi kurumlaraı olarak görüşme talebimizi iletmiştik.



Bir çok kez yazışmalarımız ve telefon görüşmelerimiz oldu ancak ilk kez Elysee Saray'ında Aleviler kabul görmüş bulunuyor. Fransa Alevi hareketinde ilk kez böyle bir şey oluyor.On beş yıllık Federasyonumuzun onbeş yıldır yürüttüğü çalışmalar sonrasında Aleviler artık cumhurbaşkanlığı düzeyinde kabul görüyorlar. Toplantıda özellikle Fransa Hükümeti ile alevilerin değerlerinin nasıl buluştuğunu fark ettik. Laiklik, kadın erkek eşitliği, demokrasi, cumhuriyet konusunda alevilerle orak değerleri paylaştıkların söylediler. Önümüzdeki dönemde bu tür buluşmalarımız sık sık olacak. Bundan sonra gerek bakanlıklar gerek cumhurbaşkanlığı düzeyinde Aleviler çalışma gruplarına katılacaklar. Özellikle bütün diğer demokratik kitle örgütleri ve inanç gruplarıyla birlikte Aleviler de aynı masanın etrafında buluşacaklar. Önümüzdeki etapta Cumhurbaşkanıyla Alevi önderleri ve FUAF Genel Başkanının başbaşa görüşmesi hedefi var. Bunun alt yapısını hazırlayacağız.  Özellikle Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi konusunda alevi kurumları olarak bu süreci desteklediğimizi belirttik. Hollande'ın bu konuda Türk hükümetine olumlu yaklaşmanını bizi sevindirdiğini söyledik. Zira Aleviler, Türkiye'nin AB'ye girmesinin taraftarı. Çünkü Avrupa değerlerini Aleviler de paylaşıyor." dedi.