Polis Pegidalılar’ın mitingten sonra yürüyüş istediğini, bunun için gereğinin yapıldığını duyurdu. Pegida’nın polis koruması altında Hauptwache’den Willi Brandt Meydanı’na doğru yürüyüşe başlaması üzerine antifaşist gruplar önlerini kesti. Bunun üzerine jop ve biber gazı kullanarak yolu açmak istedi. Bir anda ortalık karıştı ve antifaşist grup polise bisiklet ve çöp bidonlarıyla da karşılık verdi. 



Taş ve şişe yağmuru altında yaklaşık 500 metre yürüyebilen Pegida ise, çareyi Willi Brandt Meydanı’nda metroya inerek alandan uzaklaşmakta buldu. Olay sırasında bir Pegidalı başından yaralandı. Yaklaşık 500 kişilik antifaşist grup, Pegidalılar’ın ayrılması üzerine yeniden Hauptwache meydanına döndü.


Heidi Mund: Mescit neden çelik kapılı

Akşam sularında Hauptwache meydanında 70 kadar Pegidalı’yı yaklaşık 2 bin karşıt gruplar tarafından ablukaya almış, Polisin geniş güvenlik önlemler aldığı mitingte Pegidalılar üzerine atılan yumurtalar dışında olay çıkmamıştı.

Aşırı sağcı Michael Schützenberg’in de yeraldığı mitingte Doğu Almanya’dan bir bavuluyla batıya geçtiğini anlatan Heidi Mund, Frankfurt Havaalanı’ndaki mescitin neden yangına dayanıklı kapısı olduğunu sordu.

Karşıt gruptan ise ‘Sizin gibiler yüzünden’ ıslık ve düdüklü protestolarının yanısıra ‘Pegida’ya Frankfurt’ta yer yok’, ‘Defolun, defolun’, ‘Nazilerin toplanma hakkı yok’ sloganları da attılar. Katolik Kilisesi’nin önünde Pegida’nın toplandığı Katerin Kilisesi’nin ışıklarının kapattığı duvarına ise İncil’de yeralan ‘İnsanı sev, o senin gibi’ yazısı astığı görüldü
. ( Kazım Doğan)