Almanya Federal Meclis Milletvekillerinden Dr. Dorothee Schlegel, Bärbel Kofler, Michelle Müntefering (Alman-Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Dış politika  Çalışma Grubu) ile Frank Schwabe ( İnsan Hakları ve İnsani Yardım Çalışma Grubu Sözcüsü) yaptıkları ortak çağrıda Adalet Yürüyüşü'ne destek verdiklerini açıkladılar. 

Alman vekiller yaptıkları ortak açıklamada şöyle dediler: 

"Adalet Yürüyüşü’nü saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz. Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması şunu kanıtlamaktadır: İsmini adalet kavramından alan Türk adalet sistemi, artık bu ismi taşıma hakkını kaybetmiştir. 

Başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere, bugünlerde tüm baskı ve tutuklama tehditlerine rağmen demokrasi için yollara dökülen Türkiye’deki çok sayıda insanın sergiledikleri cesaret önünde saygıyla eğiliyoruz ve kendilerini desteklediğimizi ilan ediyoruz.

Bu Adalet Yürüyüşü, Anayasa değişikliği referandumunda yaklaşık yüzde 50 oranında “Hayır!” diyen, Türk toplumundaki demokratik güçleri sembolize etmektedir.

Bu yürüyüşe; vatandaşlık hak ve özgürlükleri uğruna mücadele etmek üzere arkasında çok sayıda insanı toplaması yolunda, ayrıca inançlarını ve demokratik değerleri giderek güçlenen korku ortamının ve toplumsal bölünmenin karşısına çıkarmaları için kendilerine kuvvet verme konusunda gerekli güce ulaşması yönündeki dileklerimizi iletiyoruz.

İhtiyaç halinde haber spotunda kullanmak üzere: Türkiye’deki muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. Bu yürüyüş sonunda, binlerce parti taraftarı eşliğinde üç haftalık bir süre zarfında 400 kilometre uzaklıktaki İstanbul’a ulaşılması hedefleniyor.Yürüyüş öncesinde, tanınmış sosyal demokrat CHP Başkanvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu, “casusluk” suçlamasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kendisine yöneltilen suçlamada, hükümetin Suriye’deki aşırı güçlere silah yardımı yaptığını gösteren video görüntülerini, “Cumhuriyet” gazetesine verdiği iddia edilmişti. Mayıs 2015’te, bu konuya ilişkin olarak Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir haber nedeniyle, geçtiğimiz dönemde gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül uzun yıllara ulaşan hapis cezalarına çarptırılmıştı. Dündar şu an Almanya’da sürgünde yaşamaktadır."

Süheyla Kaplan / Almanya