UNFPA: Her gün 800 kadın doğum yaparken ölüyor UNFPA: Her gün 800 kadın doğum yaparken ölüyor

Avrupa Merkez Bankası'na yeni basılacak euro banknotların üzerine Biontech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in resimlerini basması önerildi.

FDP  milletvekili Moritz Körner, Bieontech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in resimlerinin yeni piyasaya çıkacak Euro banknotlarının üstüne basılmasını tavsiye etti. 

Der Spiegel'in Welt am Sonntag'dan aktardığı habere göre, Avrupa Parlamentosu FDP milletvekili Moritz Körner, euro banknotlarının üzerinde Avrupalı önemli şahsiyetlerin resimlerinin bulunması gerektiğini belirterek, "Şahin ve Türeci milyonlarca Avrupalı’nın hayatını kurtardı" dedi.

Körner, "Onların yaşam çizgisi uyum, yükselme, girişimcilik, bilimsel mükemmeliyet ve açık bir göç toplumunun potansiyeli adına etkileyici bir hikaye" şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez bankası euronun tedavüle girmesinin üzerinden 20 geçmesiyle birlikte banknotları yeniden düzenlenmesini talep ediyor. Bu sürece vatandaşların direk katılabilmesi için her ülkeden tavsiyeler yapılması isteniyor.

Ancak yeni banknotların piyasaya çıkması için birkaç yılın geçmesi gerekiyor. Avrupa Merkez Banası 2024 yılında yeni banknotların üretilmesi için ve bu yeni paraların piyasaya sürülme zamanı hakkında bir karar verecek.