Provokatif yayınları ve toplumu kutuplaştıran haberleriyle tanınan AKİT TV'de 'Muhalefet neden milli duruş sergileyemiyor?' alt yazısızla devam eden programda, şeriat yanlısı yazar Şevki Yılmaz'ın skandal sözleri tepkiyle karşılandı.

HAMBURG DA GÖZALTINA ALINAN MİT AJANI 


Rize eski belediye başkanı Şevki Yılmaz'ın canlı yayında HDP'lilere skandal suikast çağrısı, Avrupa'da Kürt yöneticilere yönelik 'infaz timi' tartışmalarından sonra geçen hafta Hamburg St.Georg semtinde gözaltına alınan 'MİT ajanı' Mehmet Fatih Sayan'ı hatırlattı.

Alman basınına geniş olarak yansıyan haberde Yüksel Koç ve Remzi Kartal'a suikast planladığı ileri sürülen Bremen ikametgahlı, Denge TV muhabiri Mehmet Fatih Sayan'ın gözaltı haberi, havuz medyası başta olmak üzere, Türk basınında adeta görmezden gelinmişti.

ASALA'YI ÖRNEK VERDİ

Şevki Yılmaz'ın, 12 Eylül öncesi Ankara- Bahçelievler'de 7 TİP'li gencin hunharca öldürülmesinden sorumlu Susurluk 'kazası'nda ölen Abdullah Çatlı ve ekibinin 1980'li yıllarda Avrupa ülkelerinde devlet desteğiyle işledikleri cinayetleri, 'ASALA nasıl dağıtıldı?' sorusuyla örnek vermesi dikkat çekti.

HDP'LİLERE SUIKAST ÇAĞRISI YAPTI

Mılletvekili genel seçimleri sırasında 'HDP'ye oy veren cehenemme gider' sözleriyle tanınan Şevki Yılmaz, taşeronları mecliste ifadesiyle MİT’in HDP’lilere yönelik suikastlar düzenlemesini istedi

İşte Şevki Yılmaz'ın skandal sözlerinden satır başları:

Bu işi (kastedilen cinayetler) başarmış kahramanlar kenara çekilmiş görev bekliyor. 

Aldatılmış gençler ölecek, sen horon tepeceksin. Burnun kanamayacak. Devlet düşmanlığı zehrine yakalanmış gençler ölüyor.  Suruç Belediye başkanı ile yörenin milletvekilleri ve meclis üyeleri yok. 11 Eylül'de ABD'de gökdelenlere gelmeyen Yahudiler gibi. Haberi nereden aldınız da, Otogar'daki patlamalarda yoktunuz?. 

Bunlar bu patlamaları devam ettirdiği zaman bilecek ki, devletin özel gücü bunların ileri gelenlerinin kellesini bir bir almaya başlarsa o piyonları kullanamaz. Bilecek ki bir piyon ben kullandım mı, on piyon da o kullanır. Bunu istihbarat yapabilir. Terör anayasa ile önlenemez. Devletin ASALA'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Hala hayatta olan kahramanlar görev bekliyorlar.

MİT’in düzenlemesini istediği suikastlar için Avrupa ülkelerinde ASALA’ya karşı suikastlar düzenleyen “kahramanların” görev beklediğini, hükümetin bunları istihdam etmesi gerektiğini belirten Şevki Yılmaz'a, demokratik çevrelerden sert tepki geldi.