2013 yılında Almanya’nın Baden-Baden kentinde eşini ve iki çocuğunu bırakarak Suriye’ye IŞİD’e katılmak üzere giden Sabine S. IŞİD terör örgütünün ele başlarından Azerbaycan kökenli bir üyesi  ile evlendi ve orada iki çocuk dünyaya getirdi.

120 sayfadan oluşan iddinamaye göre Sabine S. IŞİD üyeliğinin yanı sıra IŞİD propagandası yapmak ve IŞİD eğitim kampında silah ve atış eğitimi aldı.

İddianamede Sabine S.'nin Suriye’ye IŞİD’e katıldığında ilk ifadesi: ‘Benim yeni yaşamım burada başlıyor. O da cihat’ ....

Sabine S. dün hakim karşısında şunları söyledi: ‘Sürekli olarak temizlik yapmak, çamaşır yıkamak zorunda kaldım ancak çamaşır makinesi yoktu. Savaş korkunç bir şey. Sürekli olarak ağladım. Allah'a beni kurtarması için dua ettim. Raket saldırısından sonra küçük parmağım yaralandı. Sürekli olarak mekan değiştirmek zorunda kaldık.Savaş beni çok rahatsız etti.’

2016 yılında IŞİD militanı eşini Suriye’de savaş esnasında kaybeden Sabine S. 2017 yılında Kürt güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Kendisinin mahkemedeki ifadeseine göre Sabine S. cezaevinden kaçarak Almanya’ya gelmeyi başardı.

Almanya’nın Karlsruhe kentinde cezaevinde kalan Sabine S. ‘Öldükten sonra cenneteye inanıyordum. Ancak IŞİD’in sadece bir aldatmaca olduğunu gördüm’ dedi. Sabine S.’in on beş yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma Haziran ayına ertelendi. 

SÜHEYLA KAPLAN