Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun. Ebedi aleme göçmüş annelerimize gelin birer Fatiha gönderelim.
- Bundan sorna da tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla Avrupa'daki kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

- Sizler yıllar yılı genel seçimde oy kullanma hakkı bize ne zaman verilecek demiyor muydunuz? Hamdolsun bu imkanı sağlamak bize nasip oldu.

"ALMANYA'DAKİ SEÇMEN BELİRLEYİCİ OLACAK"

- İçeride ve dışarı bu milletin değerlerine düşman olanların olduğunu biliyoruz, şahsım ve hükümet değil bütün vatandaşlarımız yaptıkları saldırılara maruz kalmıştır. Almanya'da yaşayan 1 milyon 450 bin seçmen seçimlerde belirleyici bir role sahip olacak. Biz yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının önünü açmış bulunuyoruz. Oy kullanmak bir külfet değil; tam tersine bir imkandır, ayrıcalıktır, fırsattır. Gücünüzü en iyi göstereceğiniz yer dağlardaki silahlar değil sandıktır.

"SİZLER BU YENİ VATANIN ALPERENLERİSİNİZ"

- Artık 50 yıl önceki Türkiye yok, sizler bu yeni vatanın Alperenlerisiniz. Türkiye'nin bölgesel ve küresel gücünün en önemli kaynağı da sizlersiniz. Bu süreçte Türkiye büyük bir değişim yaşıyor; sizler burada gurbeti yaşarken kardeşleriniz de öz vatanında parya durumunu yaşıyordu.

- Almanya Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yaptım. O görüşmede, "Türkiye'nin refah düzeyinin ne denli arttığını görüyorum. Bunu ziyaretimde de hissettim" dedi.

BENDEN DAHA ALEVİSİ OLAMAZ

- Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile onları rahatsız etti. Avrupa’da da Ali’siz Alevilik’ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok.

ALEVİLER ERDOĞAN'I PROTESTO ETTİ



Erdoğan salonda konuşma yaparken dışarıda binlerce gösterici pankart ve dövizlerle protesto yaptı.