Geçtiğimiz Cumartesi günü Kuşadası'ndaki evinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bir Twitter mesajı nedeniyle gözaltına alınan, Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı gazeteci Ebru Umar ile Erdoğan, Hollanda da yayınlanan De Telegraaf gazetesinin ana sayfasında çok tartışılacak bir karikatür olarak yer aldı. 

Gazetede, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, maymun tahtındaki Goril gibi benzetmesi dikkat çekti.


AYNI KARİKATÜR ALMANYA VE ABD'DE YAYINLANDI



Erdoğan'ı maymuna benzeten karikatür Almanya'nın en yüksek tirajlı Bild gazetesi ile Amerika'da yayınlanan Washington Post'ta da yayınlandı. 


Resim altında ise, Boğaziçi'nin güçlü adamı çizilen karikatüre gülecek mi, yoksa yine herhangi bir mahkemenin yolunu mu tutacak? sorusu dikkat çekti. 

De Telegraaf gazetesinin manşetten verdiği Erdoğan karikatüründe Cumhurbaşkanı Erdoğan, maymun tahtına çıkmış goril gibi bir maymuna benzetildi. 

Karikatürde yumruğu ile Avrupa yazan zemin üzerinde ifade özgürlüğünü bastırması, bir ayağına sıkıştırılmış Türk bayrağı, diğerinin yanında ise yerde bir kadın (gazeteci Ebru Umar) ile kırılmış kalemi ve yere dökülmüş mürekkepi dikkat çekiyor. 

ROTTERDAM KONSOLOSLUĞU'NUN 'MUHBİRLİK' ÇAĞRISINI ELEŞTİRMİŞTİ



Türkiye kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Kuşadası'nda gözaltına alınmıştı.


Umar, son olarak Metro gazetesindeki köşesinde Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'nun "muhbirlik çağrısı" üzerine sert bir yazı kaleme almıştı. Umar, Metro gazetesindeki köşesinde bu çağrıyı eleştirerek, şunları demişti:

"Türk konsolosluğunun çağrısını destekleyenler, Naziler gibi muhbirlik yapsın. Hollanda'da Sultan Erdoğan, 1923 yılında, cumhuriyetin kurulmasından bu yana tanıdığım en megolaman diktatör hakkında ihbarda bulunsunlar... Sadece şunu söyleyebilirim; go f... yourself."

Ebru Umar, gözaltı kararını geçen Cumartesi gecesi Twitter hesabından duyurarak "Ve polis kapıda. Şaka değil" diye yazmıştı.