Geçtiğimiz Aralık ayında İtalya'da Bilal Erdoğan'ın okuduğu Johns Hopkins Üniversitesi’nin duvarlarına "Katil Erdoğan" yazılmıştı.

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan bir ‘itibar’ şirketiyle, hakkında internette yer alan haberleri sildirmek için anlaştı. Aralarında Avrupa Postası'nın olduğu birçok sitedeki haberin silinmesi için birde mahkeme kararı gönderildi.

İşte o mail:

Sayın yetkili,

Clean Sheet olarak Bilal Erdoğan’a online itibar konusunda hizmet vermekteyiz. Yöneticisi olduğunuz internet sitesinin

http://www.avrupa-postasi.com/gundem/bilal-e-italya-da-protesto-universite-duvarlarina-katil-erdogan-yazdilar-h97473.html

sayfasında yayınlamakta olan içerik doğru bilgi içermemektedir ve alıntı yaptığınız haberle ile ilgili olarak alınmış mahkeme kararlarını ekte inceleyebilirsiniz.

Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenizi ve içeriği yayından kaldırmanızı rica ederiz. 

Anlayışınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

BİLAL ERDOĞAN HAKKINDAKİ HABERLERİN SİLİNMESİ İSTENİYOR

Şirket, Erdoğan hakkında geçmişte çıkan haberleri arşivlerden sildirmeye çalışıyor. Söz konusu şirket, Bilal Erdoğan’ın avukatının Türkiye’de Cumhuriyet, Diken, Sol.org, birgun ve abcgazetesi haber sitelerine dair aldığı yayından kaldırma kararını, Avrupa Postası'na da göndererek, haberleri kaldırtmaya çalıştı.

Şirketin yayından kaldırtmaya çalıştığı haberin, "İtalya da protesto.Üniversite duvarlarına katil Erdoğan yazdılar" şeklindeki İtalya’da yapılan protesto haberi olduğu öğrenildi.

Konuya yönelik bir açıklama yapan Avrupa Postası genel yayın yönetmeni Adil Yiğit ise şunları söyledi:

Türkiye'de tek tip bir toplum yaratmak hedefiyle son sürat faşizan uygulamalara devam eden, gazetecileri ve seçilmiş siyasileri zindanlara atan AKP zihniyeti, ne yazık ki yargıyı da baskı altına almıştır. Bu türden tamamen siyasi olan mahkeme kararlarıyla, gırtlağına kadar yolsuzluklarda çırpınanların yetkili kıldıkları 'itibar şirketleri' bizlere geri adım attıramaz. Kaybolan itibarlarını geri almaları mümkün değildir. TCK. de geçerli yasalar Avrupa'da yok hükmündedir. Haberi kaldırmayı düşünmüyoruz. 


Ekte gönderilen mahkeme kararı: