Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda, “Bunu dışarıda konuşmam” notuyla yaptığı HDP açıklamaları gündeme oturdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda 9 Haziran Cumartesi günü “Mahalle Başkanları Toplantısı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şunları dediği duyuluyor:

“Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü, onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz kim, kimdir bunu biliyorsanız. Mahalle temsilcilerimiz zaten kimin kim olduğunu bilmiyorsa bu görevi bırakması lazım. Alacaksınız sandık seçmen listesini, bakacaksınız kim kimdir. Bu çalışmayı yapmanız da inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.”