7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg'da gerçekleştirilecek olan G-20 liderler zirvesi için Almanya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde Almanya Başbakanı Merkel ile birgörüsme gerçekleştirdi.


1 SAATLİK KAPALI TOPLANTI

Türk tarafının isteği üzerine G20 Zirvesi öncesi Kempinski Atlantik Otel'de gerçekleşen ve basına kapalı olan görüşme 20.36'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel'in görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerjı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berati Alver, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

ERDOĞAN, PUTİN VE TRUMP İÇİN ÜST DÜZEY KORUMA

Erdoğan, Merkel ile görüşmesinin ardından, Türk heyetiyle birlikte kalacakları otele geçti.

Havadan ve nehirden de güvenlik önlemleri alındı. Polis helikopterleri ve nehir botları da, yerdeki polislerin çalışmalarına destek verdi.

Açıklama yapan güvenlik görevlileri, Hamburg'da Erdoğan, Putin ve Trump için en üst düzey önlem alındığını belirtti.

Erdoğan, çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alınan oteline çekildi.

Merkel, Putin ve Erdoğan arasında görüşmeler sürerken Hamburg'un Fischmarkt semtinde başlayan ve 15 binden fazla protestocunun katılım sağladığı yürüyüş maskeli özel güvenlik komandoları ve emniyet kuvvetleri tarafından engellendi.

Yürüyüş kortejinde bulunan maskeli göstericilerin maskelerini çıkartmaları uyarısından sonra, göstericilere polis araçlarından tazikli su ve biber gazı sıkıldı ve çok sayıda göstericinin polis şiddeti sonucu yaralandığı açıklandı. Geç saatlere kadar G20 karşıtı gösteriler şehrin merkezi yerlerinde devam etti.