14 Haziran Pazar günü evinde iple kendini asarak yaşamına son veren Ercan B., 35 yıldır yaşadığı Geesthacht'ta Elbe nehri kenarındaki Menzer-Werft-Meydanı'nda insanlık zinciri ile anıldı. Pankart ve dövizlerin taşınmadığı sessiz anma, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.


Konuşmacılar: Papaz Antje Laudin, Ali Demirhan ve imam Mustafa Çakmak 



Avrupa Postası'nın özel haberiyle geniş kamuoyuna yansıyan acı olay, Ali Demirhan (Yeşiller) adlı yerel politikacının girişimi ile düzenlendi. 




MİLLETVEKİLLERİ, BELEDİYE BAŞKANI VE KONSOLOSLUK İLGİSİZ KALDI


JURID adlı balata üreten firmada çalışan Sivas / Koyulhisar doğumlu Ercan B.'nin anmasına, Eyalet Parlamentosu milletvekilleri, bölge belediye başkanı ve TC konsolosluk yetkililerinin ilgisiz kalması eleştirilirken, çevre halkının yoğun ilgisi dikkat çekti. 


Ortadoğu'da vahşet ve terör sergileyen "İslam Devleti" adlı IŞİD terör örgütünün sert dille lanetlendiği alanda, Alman ve Türkiye kökenli yüzlerce kişi kol kola girererek, " İnsanlığa, çocuklarımıza ve geleceğimize duyarsız kalmayalım, sahip çıkalım" mesajı verdiler.


Cenaze işlemleri için Türkiye'de bulunan aile yakınları ve komşularının yoğun katılımı ile yapılan anmada, Ercan B.'nin resminin yanında mumlar yakıldı, çicekler bırakıldı.
 

Aralarında DİTİB cami imamı Mustafa Çakar ile evagelist kadın papaz Antje Laudin'in de birer konuşma yaptığı anmada, terörün din, dil ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın lanetlenmesinin bir insanlık görevi olduğu dile getiridi.



ALİ DEMİRHAN: ERCAN B. BOŞUNA ÖLMEDİ


Sesiz yapılan anmayı kısa sürede organize ederek yüzlerce kişiyi bir araya getiren Ali Demirhan alkışlarla desteklenen bir konuşma yaptı. Demirhan konuşmasında , "IŞİD terör örgütünün etkisi yanı başımıza kadar geldi. Ercan B.'nin yaşamına son vererek aramızdan ayrılması bizler için bir işaret sayılmalıdır. O boşuna ölmedi. Bu arada polis ve hukuk sistemi de nerede yanlış yaptık diye kendini sorgulamalıdır" dedi.