Süheyla Kaplan

Güncel gelişmeler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dündar, Doğan Holding medya sahibi Aydın Doğanın çalışanlarına her zaman parasını ödediğini ve Doğanın En korktuğum şey çalışanların parasını bir gün gazetemde alamaması şeklindeki sözünü aktardı.

Dündar, ‘’Yandaş medyada bile gazeteciler, basın emekçileri paralarını alamıyorlar. Doğan medyada bugüne kadar böyle bir şey yaşanmadı. Her ne kadar farklı bir gazetede yazsam da hakkını da yememek lazım şeklinde konuştu.

TGF Başkanı Atilla Sertel de, Dünya Basın Özgürlüğünün Türkiyede kutlanamamasından dolayı büyük utanç ama aynı zamanda üzüntü duyduğunu söyledi. Sertel, ‘’Türkiyede tek genel yayın yönetmeni var, o da Recep Tayyip Erdoğan. İşten atılmaları o belirliyor, kimler televizyon programlarına çıkacak o belirliyor. Türkiyede tayin edilmiş bir özgürlük var. O da Başbakanı övmek. Bir taraftan aklama partisini aklamaya çalışan basın,  diğer taraftan gerçekleri halka ulaştırmaya çalılşan ama işsiz kalan gazeteciler var dedi.

TGF’TEN HAMBURG TÜRK BASIN BIRLIGI'NE10 KİŞİLİK İZMİR SÖZÜ

Öte yandan Sertel, Hamburg Basın Birliği üyelerine Türkiyedeki faaliyetleri daha yakından takip etmek amacıyla Hamburgdan yaklaşık on basın mensubuna uçak biletlerini kendileri karşılamak şartıyla beş gün İzmirde misafir etmek istediklerini ve ortak çalışmalar yürütmek istediklerini sözlerine ekledi. Sertel açıklamasına şu sözlerle devam etti. "Hem yılın stresini İzmir'de atarsınız, hemde neleri ortak olarak hayata geçirebiliriz bunları konuşuruz" dedi.



Toplantının ardından Hamburg Basın Birliği üyeleri, Dündar ve Sertel"e Hamburg amblemli bir tabak hediye etti. 

Foto: Erol Buldak