Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul’un emniyet birimlerine gönderdiği kararname ile yeni hazırlıkları açıkladı. Kararname Türkiye kökenlilerin düğünleri sırasında ve sonrasında yaşanan olayların önüne geçilmesi için bir dizi önlemler içeriyor. Kararnamenin "Düğün konvoyu çılğınlığını durdurun" şeklindeki haberler sonrası gündeme geldiği aktarıldı.

Bakanlık, kamu düzeninin bozulması durumunda düğün konvoylarının durdurulup otomobillerin ve otomobil içinde bulunanların aranmasını istedi. Konvoy oluşturulmasına izin verilmemesi de kararnamede yer alıyor. Alınacak önlemler arasında otomobillere ve sürücülerin ehliyetine el koymak, para cezası, ceza puanı vermek ve tutuklamak da var. Hapis cezası da caydırıcı önlemler arasında. Bakanlik tarafindan konuya yönelik uyari brosürlerinin hazirlanmasini öngörülmekte.

Bakanlık, Türkçe hazırlanacak broşürlerde; Trafik kurallarına uyun, trafik akışını engellemeyin, trafik sıkışıklığına sebebiyet vermeyin, havai fişek kullanmayın ve yanınızda silah taşımayın ifadelerine yer verecek. KRV Eyalet İçişleri Bakanı Reul, Bild gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tüm gelin ve damatları kutluyorum ve düğünleri boyunca eğlenmelerini diliyorum. Hayatın en güzel gününde de bazı kurallar geçerlidir. Onlara mesajım; Kurallara uyun. Trafik kuralları herkes için geçerlidir.”