Kasap çifti, hastane aleyhine ciddi suç iddialarında bulundu. Savcılık soruşturma başlattı ve bebeğin otopsisini istedi.

Heyecanla bebeklerini bekliyorlardı

Genç çift, daha önce iki kez düşük yaşadıktan sonra, dört gözle ve büyük bir heyecanla bebeklerine kavuşma hayalleri kuruyor ve aile mutluluğu tamamlanacağını ümit ediyor ve mutlu günü bekliyorlardı. Kasap çifti, sağlıkla oğullarını kucaklarına almayı beklerken dramatik bir acıyla yıkıldılar.

Normal bir hamilelik geçirdi

Normal bir hamilelik geçiren ve oğullarına kavuşmak isterken, yaşadıkları şok ve acıdan henüz daha kendilerine gelemeyen Çiftin adına basına bir açıklama yapan Neslihan Kasap'ın kız kardeşi Aygül Yılmaz, “Geçen Cuma günü normal doğum tarihiydi. Kız kardeşim ve Eniştem Marienkrankenhaus'a gittiler ama daha erken diye eve gönderildiler”

Erken diye eve gönderildiler

Henüz daha erken diye hastane çifti eve gönderdi. Fakat sabah saat dört gibi doğum öncesi su kesesi evde patladığını belirten Aygül Yılmaz, “Eniştem hastaneyi aradı ve geleceklerini söyledi. Hastanede kontrol ettiler çocuğun kalbi atıyor, kuvvetli ve güçlü herşey yolunda ve değerler gayet normaldi”

Çift yardım istedi ama gelmediler

Sabah Saat 7.00'de bekleyen anne doğum odasına transfer edildi. Eşi ve annesi onunla birlikteydi başka kimseyi almadılar, Yılmaz, “Tamamen yalnız kaldılar doğum odasında. Kimse her şeyin yolunda olup olmadığını görmeye gelmedi "dedi. İddiaya göre Akın Kasap, birkaç kez yardım çağırmaya gitmesine rağmen kimsenin gelmediği iddia edildi.

Doğum odasından çıkarıldı

Saat 9.00'da tekrar kontrol edildi ve bebeğin değerleri normal ve herşey normaldi. Ama ne ebe nede doktor gelmiyordu. Saat 12.00 olmuştu. Bundan sonra, aileyi endişelendiren olaylar oldu. Genç annede kanama başladı. Midesinde garip hareketler hissetti. Kasılmalar o kadar şiddetliydi ki dayanamıyordu. Birkaç kez Akın Kasap, Danışmaya koştu ve yardım istedi ama gelen olmadı. Ancak doğum yapmak yerine öğleden sonra Saat 14.45'de doğum odasından çıkarıldı. Başka bir doğumu öne aldıkları için.


Hamburg Marienkrankenhaus'da çok az personel

Yılmaz, "İstasyon aşırı kalabalıktı ve kadınlara uygun şekilde bakacak kadar personel yoktu. Kız kardeşim normal bir odaya transfer edildi, burada sadece acı çekiyordu. Saat 16.00'da yine bir kontrol yapıldı ve büyük bir şok yaşandı. Bebekten ses yok, kalp atışı yok, sadece sessizlik vardı. Sonrası malum acil Klinik personeli telaşla tepki gösterdi ve bir doktor acil bir sezaryen emri verdi. Ama çok geçti. Bebek öldü”

Bebek tamamen mordu

Aygül Yılmaz, “Çocuğu bir havluya sarıp kız kardeşimin yanına yerleştirdiler ama bebek tamamen mosmordu. Ablam bu resmi kafasından çıkaramıyor. Kız kardeşim çok, çok kötü" dedi. Savcılık ise her zaman açıklanamayan ölümlerde olduğu gibi, bir "ölüm soruşturması" başlattı.

 

Hastane "acılarını paylaşıyoruz" diyor

Marienkrankenhaus, olayın detayları hakkında yorum yapmak istemiyor. Sadece hastanenin bir sözcüsü, "Bireysel sorulardan bağımsız olarak, ebeveynlere duyduğumuz en derin üzüntümüzü ifade etmek istiyoruz" diyerek şöyle devam etti: "Devam eden bir dava süreci olduğundan açıklama yapamayacağız. Şu anda olayın detaylı olarak aydınlatılması için gereken çalışmalar yapılıyor”

Tekrarlanmasın istiyoruz

Ölen bebeklerinin cenazesini daha teslim alamadıklarını belirten Akın Kasap ise basına yaptığı açıklamada, “Olay polise intikal oldu ve suç duyurusunda bulunduk aynı zamanda tazminat davası açtık . Amacımız para almak değil olayın tekrarlanmamasıdır. Davanın yaklaşık bir yıl süreceği tahmin ediliyor. Bebeğimizin cenazesini almakta bir haftayı geçecektir. Eşimde hala şokta ve doğum ağrıları var. Cenazeyi teslim aldıktan sonra Trabzon'da toprağa vereceğiz” ifadesinde bulundu.

Emine SONUGÜR