Almanyalı Osmanlılar, silah, uyuşturucu, kadın ticareti ve Kürtlere saldırı organizasyonu ile suçlanıyor. Polis, Almanyalı Osmanlılar’ın MİT ile bağlantısı olduğu iddiasında.

Der Spiegel’in internet sayfasında, Türk İstihbaratının Rocker Kulübü üzerinde görünen bir etkisi var” başlığıyla yer alan haberde, Rocker Kulübü Osmanen Germania’nın Almanya’da çok kısa sürede örgütlendiklerine ve üye sayısının binden fazla olduğuna dikkat çekildi.

Spiegel Online'deki habere göre, MİT’in Osmanen Germanen üzerinde etkisi olduğu belirtilirken, Alman hükümeti çevresine yakın kaynaklar, Osmanlı Germania’ya mensup kişilerin “bozkurtçu” oldukları konusunda hemfikirler.

POLİS BASKINLARINDA SİLAH, MERMİ VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLMİŞTİ



Haberde Osmanen Germania resmi internet sayfasında ve kulübe üye olan kişilerin sosyal medya hesaplarından, özellikle Kürt gruplara karşı tepki çeken yorumlar yaptıkları belirtildi.

Çete üyelerine yönelik Almanya'nın çeşitli eyalatlerinde iki hafta önce 1500 güvenlik görevlisince gerçekleştirilen polis baskınlarında ateşli silah, mermi ve uyuşturucu ele geçirildiği açıklanmıştı. 

MİT BAĞLANTISI SORU ÖNERGESİ OLMUŞTU

Alman güvenlik kurumlarının yakın takip ettiği ve 2015 yılında kurulan Osmanen Germania çoğunlukla genç üyelerden oluşuyor. Kasım ayında güvenlik birimleri tarafından yapılan Osmanen Germania’ya yönelik operasyonlarda silah ve uyuşturucu ele geçirilmişti

Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, Osmanen Germania adlı grubun MİT ile ne tür bir bağlantının olduğuna dair soru önergesi vermişti.

Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi ise Sol Partili Özdemir’in önergesini şöyle yanıtlamıştı: “Söz konusu grup, Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi’nin gözetim altında değil. Görevimiz çerçevesinde grubun Türk milliyetçilerle bağlantısı olduğunu gösteren bulgular var. Bu bulguları tabii ki de ciddiye alıyoruz.”

Geçen günlerde Alman Welt gazetesi Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth’un Osmanen Germania polis baskınlarına ilişkin “Organize suça karşı dikkatle planlanmış bir darbe” demişti.

Süheyla Kaplan