Yapılan araştırmalara göre yoksulluk arttıkça, sağcı popülistlerin ve ideolojilerinin şansı da o derece artıyor.

Korona Virüsünün hızla yayılması nedeniyle iş merkezleri, pandeminin başlangıcından bu yana tamamen izole edilmiş durumda. Çok az istisna dışında bakım yardımı almaya hak kazananlar düzenli olarak bakılmıyor ve virüs nedeniyle gerçekşene kapanmalar yoluyla gerekli hizmetlere ve sorumlu devlet görevlilerine ulaşamıyorlar. Yardıma muhtaç insanların yetkililere ulaşmak için gerçekleştirmek istediği pek çok telefon araması sonuçsuz kalırken, arada gidip-gelen belgeler ise kayboluyor. İhtiyacı olan insanlara neredeyse hiç yardım yapılmazken randevular genellikle çok geç veriliyor ya da çoğu zaman hiç verilmiyor.

10 milyondan fazla kişi yoksulluk sınırında

Yapılan araştırmalara göre Almanya'da 10 milyondan fazla kişi yoksulluk sınırında, özellikle Hartz IV (sosyal yardım) alıcıları yetersiz beslenmenin yanında, devlet tarafından kendilerine uygulanacak yaptırım ve zorla çalıştırılma korkusu yaşıyor. Yoksul kökenden gelen çocuklar zamanla marjinalleşirken, bir çoğu Gençlik Dairesi tarafından ailelerinden koparılıyor ve bakım yurtlarına yada koruyucu ailelerin yanına yerleştiriliyor. Sosyal yardım parası alan ihtiyaç sahiplerinin çoğunluğu yüksek elektrik maliyetlerini karşılayamaz duruma gelirken, özellikle bu gıda alışverişinden kısmak anlamına geliyor ve yetersiz beslenme dolayısıyla çeşitli hastalıkları da beraberinde getiriyor.

Elde kalan 3.59 Euro

Sosyal yardım parası ile hayatını idame ettiren ihtiyaç sahipleri, toplu taşıma seyahat masraflarını karşılayamazken, birçoğu mevsimine uygun ve hava koşullarına dayanıklı giysilerden yoksun. Özellikle yoksul ailelerde yetişen çocuklar, maddi durumu daha iyi ailelerde yetişen yaşıtları tarafından dışlanmalara maruz kalırken, artan maliyetler ile sorun daha sık yaşanmaya başlıyor. Sadece gıda fiyatları 1 yıl içinde neredeyse ortalama yüzde 20 artarken, buna Korona pandemisi nedeniyle her yoksul haneyi etkileyen koruyucu maskeler ve hijyen önlemleri ile ilgili sabit maliyetleri de eklemek gerekiyor. Tüm bu giderler düşüldüğünde sosyal yardım parası ile hayatını devamö ettirmeye çalışan bir kişinin gıda alışverişi için elinde sadece 3,59 Euro kalıyor.

Oy verme davranışları

AİHM'den tarihi karar: Alevilik ayrı bir inançtır AİHM'den tarihi karar: Alevilik ayrı bir inançtır

Öte yandan yapılan araştırmalara göre nüfusun yoksulluğu ne kadar fazlaysa, sağcı popülistlerin ve onların ulusal ideolojilerinin şansı da o derece artıyor. Yapılan araştırmalara göre yoksulluğun çocukların, ergenlerin ve ebeveynlerinin gelişimi üzerinde de ölümcül etkileri bulunuyor. Buna göre yoksulluk olumsuz toplumsal ve siyasi gelişmeleri teşvik ederken, birçok yetişkinin oy verme davranışı üzerinde de olumsuz etkileri bulunuyor.