Yeni Şafak, Almanya'da sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekilinin Baden Württemberg eyalet meclis başkanı Muhterem Aras'a, (Yeşiller) ırkçı içerikli sözlü saldırı sonrası uyarılardan sonra meclisten polislerce dışarıya çıkarılmasını, vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun durumuyla kıyasladı.

Irkçı vekil Fiechtner, yabancı düşmanı açıklamasının yanında CDU, SPD, Yeşiller ve FDP'ye hakaret içerikli bir de çağrı yapmıştı. 

YENİ ŞAFAK IRKÇI VEKİL İLE GERGERLİOĞLU'NU KIYASLADI

Yeni Şafak'ın 'Avrupa'nın ikiyüzlülüğü' başlıklı haberinde, "Gergerlioğlu'na destek mesajlarının geldiği Avrupa'da 24 Haziran 2020 tarihinde, Alman Parlamenter Heinrich Fiechtner üyeliğinin düşürülmesi üzerine polis ekipleri tarafından Meclis'ten çıkarılmıştı" diyerek, AfD'li ırkçı milletvekilinin polis tarafından çıkarıldığı görüntüleri paylaştı. 

Fiechtner, Baden Württemberg Eyalet Meclis'i başkanlığı yapan Muhterem Aras'a ırkçı sözler sarf ettiği için uyarılmış, daha sonra da meclis oturumundan atılmıştı. Buna karşı çıkınca da polis zoruyla binadan çıkarılmıştı. 

Gazeteci Deniz Yücel, Yeni Şafak'ın bu haber için kullandığı paylaşımını alıntılayarak, "Sayın troll medya, sahip çıktığınız bu adam, işinize gelince dilinizden düşmeyen 'İslamofobinin' Almanya’daki 1'nolu temsilcisi AfD’nin Baden-Württemberg eyaletinde milletvekili. Bu olayda, Türkiye asılı meclis başkanı Muhterem Aras’a karşı kimi provokasyonlarda bulunmuştu" diye yazdı. 

'TWEET YÜZÜNDEN MİLLETVEKİLLİĞİ Mİ DÜŞÜRÜLDÜ?'

Yücel, paylaşımının devamında ise "Uyarılara rağmen meclisi terk etmeyince çirkince atıldı. Eh, sonra noldu? Tweet yüzünden milletvekilliği mi düşürüldü, hapse mi atıldı? Yo, üç oturumdan men cezası aldı. Partisi ne olursa olsun halkın seçtiği vekildir çünkü. El alemi kendi lağım çukurunuza benzetmeyin." yorumunu yaparak Yeni Şafak'ın tavrını eleştirdi.

İşte Yeni Şafak'ın o twetti: