Londra'da konuşan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan için "Korku imparatorluğu yaratma çabasına rağmen karşısında korkmayan bir halk gerçeğini gördü, kimyası bozuldu" dedi.

Avrupa programı kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelen Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Lee Valley Atletics Centre'da bir miting düzenledi.Sevgi gösterileri ve alkışlanan karşılanan Demirtaş mitingte yaptığı konuşmada, ilk defa ellerinde cumhurbaşkanı seçme gibi bir fırsat olduğunu ancak bunun da önüne geçmeye çalışıldığını söyleyerek, ''Türkiye'nin her tarafından halk gümbür gümbür Çankaya'ya yürüyor. 'Herkes artık Çankaya bizim olacak' diyor. Çankaya Türk'ün Kürt'ün, Alevi'nin Çankaya'sı olamaz. Hepimizin Çankaya'sı olursa bir anlamı olur'' şeklinde konuştu.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmadan, daha sandığa gidilmeden kazanan tek çizgi olduklarını savunan Demirtaş şöyle konuştu:

''Çünkü bizim en büyük kazancımız burda. Alevi, Kürt,Türk, Türkmen, Azeri, Ermeni burada. Hepimizin artık bir hayali var. Yeni bir yaşam kurmak istiyoruz. İşte bundan korkuyorlar. Bu yüzden panikteler. Ama korkunun ecele faydası yok. Gün gelecek göreceksiniz Türkiye'de de demokrasiyi inşaa edeceğiz. Ankara'da gerçek halk temsilcileri halkın hizmetinde olacak. O günler uzak değil, bizler yeterki bu duyguyu kaybetmeyelim.''

İNŞALLAH FİZİĞİ DE BOZULACAK

Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde oylar korunabilirse herkesi şaşırtan sonuçların çıkacağını belirterek, "Başbakan, Çankaya'yı kendisinin tapulu malı gibi görüyordu, garanti görüyordu. Karşısında rakip tanımıyordu.. Çünkü halk onun için rakip değildi. Ama şimdi dikkat edin halkın gücünü görmeye başladı. Bu kadar korku imparatorluğu yaratma çabasına rağmen karşısında korkmayan, yılmayan bir halk gerçeğini gördü. Kimyası bozuldu. İnşallah fiziği de bozulacak. 10 Ağustos'ta onu da yapacağız. Halkların iradesinin karşısında böyle bağırıp çağıran, bizi azarlayan bir başbakan, cumhurbaşkanı olmayacak. Bundan kurtulmanın bu kadar yakınına gelmişken bu fırsatı kaçırmayalım. Başbakan, cumhurbaşkanlığı gibi bir pozisyonu kolay kolay yürütemez. Tansiyonu buna uymaz. Karşısında bizim gibi muhalefet varken, Çankaya'yı kendi malı gibi kullanamaz. Yapacağı her hatada karşısında bizi bulacak. O nedenle AKP'liler Başbakanı seviyorlarsa ve gerçekten onun kıymetini biliyorlarsa bana oy verecekler" dedi.

BİZ DE SEVMİYORUZ KARDEŞİM!

''Başbakan Türkiye'nin yarısını sevmiyor'' diye konuşan Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de sevmiyoruz kardeşim. Zorla değil. Karşılıklı sevmiyoruz birbirimizi. Onun işi gücü kendisine oy veren yüzde 50 iledir. Onları da oy verdikleri için seviyor. Oyu biraz düşsün bakın onlara neler yapıyor. Nerden biliyoruz? Cemaat ile ilişkilerinden biliyoruz. Bunlar birbirlerine yıllarca yıkama yağlama işleri yapmadılar mı? Tayyip Erdoğan Ankara'dan öbürü Pensilvanya'dan birbirlerine methiyeler dizmediler mi? İç dış komple yıkama yapmadılar mı? Şimdi ne yapıyorlar? Şimdi şanzımanı dağıttılar. Böyleler işte! Ona oy verince garantide sanmayın kendinizi. Her an satabilir. Her an sırtını size dönebilir. Bir yanlış daha yapıp onu Çankaya'ya göndermeyin. Onu frenleyecek denetleyecek biri lazım o da biziz. Doğru kişiye oy verin, AKP'liler olarak siz de rahat edin diyorum".

Yaptığı konuşmanın ardından Demirtaş, tezahuratlar eşliğinde alandan ayrıldı.