Davutoğlu, "Çok kuvvetle muhtemel bu işin müsebbibi olan bir zanlı yakalanmıştır" dedi.

Bu konudaki gerekli bütün talimatları güvenlik birimlerine verdiğini dile getiren Davutoğlu, "Bu kirli bir eldir. Bu saldırıyı yapan bir partiye değil, bütün partilere, benim partime de Türk demokrasisine de yapmıştır. Çünkü seçime giderken yapılan her saldırı doğrudan demokrasiye, doğrudan Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır" diye konuştu.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bu kirli eli ortaya çıkartacağız. Kim olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun mutlaka adalete teslim edilecek. Bütün bağlantılarını ve her türlü geçmişini araştırmaları talimatını da verdik. Şu anda tahkikatın selameti sebebiyle ismini açıklamıyoruz. Kim yapmış olursa olsun bu demokrasiye bir saldırıdır, hiçbir şekilde tolere edilmez, adalete teslim etmeye kararlıyız."

Bir gazetecinin "örgüt ismi verebiliyor musunuz" sorusuna Davutoğlu, "Şu anda belli araştırmalar yürütülüyor. Ama çok kuvvetli delillerle şu anda bu zanlı üzerinde yoğunlaşıyor. Dün gece yarısı itibarıyla saat 02.00 civarında İçişleri Bakanımıza da gerekli talimatı verdim" karşılığını verdi.

Başka bir gazetecinin "yurt dışı bağlantısı" sözlerine Davutoğlu, "Hepsi araştırılıyor. Bu olayın müsebbibi olması bakımından çok güçlü delillere dayalı olarak elimizde" şeklinde yanıt verdi. Zanlının Diyarbakır'da mı gözaltına alındığının sorulması üzerine Davutoğlu, "Evet" karşılığını verdi.
Mitingde patlama

Önceki gün Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitinginde, HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kürsüye çıkmadan önce ardarda iki patlama meydana geldi. Patlamalarda 3 kişi öldü, 10'u ağır 200'den fazla kişi yaralandı.

İlk ve daha ufak olan patlamadan sonra TSİ 17:55 sularında miting alanındaki trafonun yanında ikinci bir patlama oldu. Miting alanından bilgi veren gazeteci Mahmut Bozarslan da ikinci patlamanın ilkinden 10 dakika sonra meydana geldiğini ve daha şiddetli olduğunu söyledi.

Önce patlamanın trafodan kaynaklandığı açıklandı ancak daha sonra patlamaya trafonun sebep olmadığı ortaya çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Diyarbakır'daki HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu" dedi. Patlamanın ardından miting iptal edildi. BBC