ARD: "GAZETE KAPATILDI, ÇALIŞANLAR GÖZALTINDA"

Alman Devlet Televizyonu'nun 1. Kanalı ARD, Cumhuriyet gazetesinin kapatıldığını ve çalışanlarının Fethullah Gülen'e destek ve PKK üyesi olmakla suçlanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Operasyon Alman Devlet Televizyonu'nun 1. Kanalı ARD'de saat 12.00 haberlerinde duyuruldu. Haberleri sunan Susanne Horst , İstanbul muhabiri Michael Schramm'a bağlandı. ARD'nin İstanbul muhabiri durumu şöyle aktardı: "Türkiye'de 70 bin tirajlı ve en çok okunan 'Cumhuriyet' gazetesi iktidari eleştiriyordu. Gazetede çalışanlar Fethullah Gülen'e destek ve PKK üyesi olmakla suçlandı. Türkiye'de 100'den fazla gazeteci cezaevinde. Yeni gözaltına gazetecilerin uzun müddet tutuklu kalabilir ve henüz avukatlarıyla görüşme izni verilmedi" dedi.



MUHABİR: “İKTİDAR AVRUPA VE DÜNYADAN TEPKİLERE ALDIRMIYOR”

Muhabir Michael Schramm, en büyük muhalefet partisinin gözaltındaki gazetecilerle dayanışma içinde olduğunu, iktidarın rahat olduğunu Avrupa ve dünyadan gelen tepkilere aldırış etmediği söyleyerek, "Cumhuriyet gazetesinin kapatılması ve  çalışanların gözaltına alınması bugünden itibaren Türkiye'nin siyasi durumu, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü yeniden Avrupa'da günlerce yeniden gündemi meşgul edeceği kaçınılmaz hale geldi" dedi.