ERDOĞAN'IN ZİYARETİ PROTESTO EDİLECEK

Türkiye'deki 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında açıktan
"Evet gönlümde bir parti var" sözü ile seçimlerde taraf olduğunu açıklayarak çeşitli siyasi partilerden ve hukukçulardan "Anayasayı ihlal ediyor" suçlamasıyla tepki alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya'da Aleviler ve demokratik kitle kuruluşları tarafından protestolarla karşılanacağı ileri sürüldü.

IŞİID tarafından Suriye'de Alevilere yönelik planlı katliama sessiz kalan Türkiye'nin şeriat yanlısı Cihatçıları silah ve çeşitli malzemelerle donattığı iddia edilmişti.

UETD BAŞKANI ÇELİK : ERDOĞAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ YAPACAK

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Köln'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerden sonra batı Avrupa seyahati olmamıştır. Burada yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür mahiyetinde bir ziyarette bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Mayıs Pazar günü Almanya'da DM-Arena'da saat 13.00'te gerçekleştirilecek olan 'Karlsruhe Gençlik Buluşması'na katılacak. Aynı gün Belçika'ya geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.00'da Hasselt-Ethias Arena'da gerçekleştirilecek 'Belçika Gençlik Buluşması' etkinliğine katılacak. Umuyoruz ki Cumhurbaşkanımızın gelişi buradaki vatandaşlarımızın seçimlere duyarlılığını ve katılımını arttıracaktır. Zira oy bir mühürdür, mühür kimdeyse sultan odur. Hepimiz görüyoruz ki ne zaman buradaki vatandaşlara seçme hakkı verildi buraya siyasi partilerin de ilgisi arttı. 2019 yılında seçilme hakkı da uygulandığı taktirde buradaki sorunların daha kolay çözüleceğini şimdiden söyleyebiliriz.”
 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya ziyaretini değerlendiren Süleyman Çelik, özellikle askerlik bedelinin bin Euro'ya indirilmesinin coşkuyla karşılandığını söyledi. Pasaport bedelinin de 100 Euro'ya inmesinin aile reislerini sevindirdiğini dile getiren Çelik, diğer müjdelerin de buradaki vatandaşlar için önemli olduğuna değinerek, 2019 yılında Avrupa'nın seçim bölgesi yapılmasıyla burada yaşayanların mecliste doğrudan temsil edilmesi açısından öneminin altını çizdi.