Gözaltında evlatları kaybolan Cumartesi Anneleri için 25 Ağustos’ta Almanya'nın farklı şehirlerinde de 700. kez toplanılacak.
 

23 yıldır Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleriyle hak arayan Cumartesi Annelerine bir destekte Almanya'daki Alevi Kurumlarından, Alevi toplumundan geliyor.  Türkiye coğrafyasında en uzun soluklu sivil itaatsizlik eylemine imza atan Anneler kaybettirilen oğullarının ve yakınlarının acı da olsa en azından cesetlerinin kendilerine teslim edilmesini ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istiyorlar.


 

Cumartesi Annelerinin 700. hafta oturum Eylemi Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonun (AABF ) öncülüğünde eş zamanlı olarak Avrupa'nın çeşitli ülkeleri ve merkezlerinde de yapılacak..

Almanya'daki Alevi Kanat Önderleri 500 ve 600. hafta oturumlarında olduğu gibi 700. Hafta oturumunda da Avrupa kamuoyuna çağrıda bulunarak birlikte olmaya çağırıyor.  "Bize ses verin" diyen evlatlarını kaybeden yüreği yaralı, öfkeli  Annelere ve mağdur yakınlarına AABF'nin altı bölgesinde yapılacak eylemlere aktif katılıma çağırıyor.


 

AABF Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti (NRW ) Bölge Temsilciliği Basın Sorumlusu Mesut Kabakçı'da Medya üzerinden kamuoyuna bir çağrıda bulunarak duyarlı, vicdanlı tüm insanları bu Etkinliklere beklediklerini söyledi.. Kabakçı ‚ ‘‘ Her hafta İstanbul'da Galatasaray meydanında çocuklarını kaybeden, çocuklarını bulmak için 23 yıldır sürdürdükleri bu mücadelede biz Aleviler, her kesimden demokratlar, demokrasi güçleri olarak Annelerin Almanya'da da yanlarında bulunalım.‘‘ dedi.

Almanya'nın Köln, Berlin,Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Nürnberg, Mainz, Kiel ve Rüsselsheim gibi büyük ve önemli şehirlerinde yapılacak eylemlerin yanısıra  aynı zamanda Avusturya, Belçika, İsviçre, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İtalya, Danimarka, Yunanistan, Kıbrıs, İspanya Bask bölgesi, Meksika, Kanada ve Arjantin ve birçok ülkede de gerçekleşecek eylemlere destek verilecek  ....

Almanya'daki dayanışma etkinliklerine Cumartesi Annelerinden Köln'de Aysel Ocak, Berlin'de de Sakine Toraman Anne katılacaktır.

Mehmet Tanlı / Almanya