5 yaşında kız çocuğuna taciz

Erdem K.'nın 11 Ağustosta HafenCity semtinde bir oyun alanında 5 yaşında bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle gözaltında bulunduğu belirtildi.

Psikiyatrı güvenli bölümde yatmakta olan Erdem K. 19 Ağustos Pazartesi günü kimsenin dikkatini çekmeden güvenli kapıyı kırarak kaçmayı başardı. Yetkililer, Erdem K.'nın kaçtığını anlayınca polise haber verdiler.

Berlinde annesinin yanında yakalandı

Kaçan zanlı Erdem K.'yı Hamburg polisi helikopter ve polis köpekleri ile didik didik arama yapmasına rağmen ilk gün izine rastlayamadı. Hamburg polisi zanlının bir resmini basına dağıtarak halktan yardım istedi. Bir gün sonra başkent Berlin'de annesinin evinde Berlin polisi tarafından olaysız yakalanan Erdem K. Hamburg'a getirildi ve bu kez akıl hastası suçluların barındığı Ochsenzoll Hastanesine konuldu. K. olay öncesi çıplak olarak HafenCity yakınında Petri Kilisesi önünde yoldan geçenler tarafından görülmüştü.

Aşırı güvenli yerden nasıl kaçtı?

Ciddi güvenli hastane psikiyatri bölümünden zanlı Erdem K. kimsenin haberi olmadan nasıl kaçtığı bilinmiyor ama bir klinik sözcüsüne göre, güçlü ve şiddetli bir şekilde önceden kapıyı dışa doğru kırdığı sanılıyor. Olay günü bakım personelin yemek servisi ile meşgul olduklarını fırsat bilip kapıdan kolayca çıkıp acil durumlarda işlev gören dış kapıyı açıp kaçtığı ifade ediliyor. Konu ile ilgili hastane yorum yapmazken, polis soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG