Abdullah Öcalan'ı İmralı'da 8 ay boyunca sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında PKK'nin üst düzey yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod aldı Fehman Hüseyin'in, koruması tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Bahoz Erdal'ın korumasının bir şekilde satın alındığını ve Erdal'ın bu koruma tarafından öldürüldüğünü öne süren Uğur, PKK'nin Bahoz Erdal'a dayandırdığı açıklamaların ise bir gri propaganda olduğunu belirtti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorusuna yanıt veren emekli Albay Atilla Uğur, Bahoz Erdal etkisiz hale getirildi, yaşadığını kimse isbat edemez dedi.

İşte o konuşmanın ilgili bölümü:

Öncelikle Bahoz Erdal'ın (Fehman Hüseyin) yaşadığını bir kişi şuanda isbat edemez. Kaynağımı açıklamayacağım bu bir.. İkincisi; Nerede etkisiz hale getirildi? PYD bölgesinde bu da çok açık. ABD ne diyordu? PYD benim kara gücüm. PKK bizim için bir terör örgütü. Bahoz Erdal da PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden bir tanesi. Elbette ki Kamışlı bölgesindeki bir yerde, bizzat kendi korumasına öldürttürüldüğü, bomba konularak patlatıldığının açıklamasını ABD tabi ki istemezdi. Bizim aldığımız bilgi şuydu. Çok net bir bilgi. Bahoz Erdal şuanda yok. Varsa çıkarsın önümüze koysunlar. Devletin de çalışmaları sayesinde oldu. Kaynağımı söylemiyorum. O öldürüdü. Ama her tarafta Ajanslar Bahoz Erdal açıklama yaptı, Murat Karayılan açıklama yaptı gibi bir gri propogandaya başladılar. Ben çok iyi biliyorum ki, devletin de çalışmaları sayesinde öldürüldü. Kendi koruması bir şekilde satın alınarak, bir şekilde ikna edilerek öldürüldü. Amerika mı öldürdü? (Ahmet Hakan sordu) Amerika neden öldürsün? PKK teröründen zarar gören kimse ve o bölgede de varsa o. Türkiye'nin mi operasyonu ? (Ahmet Hakan sordu) Bilmiyorum. Olabilir.