Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için Meclis'teki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi.

"Cinsel istismar" düzenlemesi Meclis'teki grup toplantılarının da gündem maddelerinden biriydi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, "düzenleme ile hangi hatırlı kokuşmuşlara destek verilemektedir" sorusunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu ise, AKP'li kadınlara seslenerek, "Sizin yaptığınız çalışmaların değerini bilmediler. Tecavüzcülere af getiriyorlar. Şimdi artık o çatının altından ayrılmak zorundasınız, ayrılın ve gelin." dedi.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen de, "cinsel istismara af yasasına karşı birleşik mücadele eden duruşu selamlıyorum" diyerek Meclis grup toplantısında konuya değindi.

Atatürk Havalimanı'nda, tasarının komisyona geri çekilmesi ile ilgili kararı açıklayan Binali Yıldırım, yeni düzenleme ile ilgili tüm tarafların görüşlerinin değerlendirileceğini ifade ederek şunları söyledi;

"Biz bir söz verdik. Prensibimiz sorunları torunlara havale etmemek olduğundan bu sorunu halletme kararı verdik. Bu nedenle bir girişimde bulunduk ve kanun teklifinde bulunduk. Birden bire ne olduysa kıyamet koptu.

"Neymiş tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok. Muhalafet partilerine uzlaşma çağrıları yaptık. Teklifiniz varsa getirin bu kanayan yara ortadan kalksın dedik. Bu çağrımız gerektiği gibi destek görmediği gibi bunu bir siyasi rant olarak kullandılar.

"Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz. Komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri değerlendirilip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır.

"Bunu görmezden gelemeyiz. 3800 bu şekilde vaka var. Komisyonda muhalefetten de bir teklif gelirse düzenleme olgunlaştırılacak. Gelmezse sivil toplum kuruluşlarından, uzmanlardan gelen önerileri de dikkate alarak bu sorunu çözeceğiz."

Kılıçdaroğlu: Bu önerge kimin için verildi?

Yine partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kadınların ilk kez güçlerinin farkına vardığını söyleyerek, AKP için oy toplayan kadınlara "O çatıdan ayrılın" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "cinsel istismar" tasarısı ile ilgili sözlerine şu sözlerle devam etti:

"Türkiye'nin derdine bakın, onların derdine bakın. Ama şu soruyu merak ediyorum. Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması için verildi? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracaklar, hem komisyonda, hem de genel kurulda. Gördüğünüz her AKP'liye sorun."

HDP: Keşke sokaktaki tepkiyi hassasiyeti iktidar partisi ve yöneticileri görebilseydi

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'TBMM çalışmalarını boykot etme' kararını kaldırdıklarını açıkladıkları grup konuşmasında, cinsel istismar önergesinin gündemden çıkarılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Keşke sokaktaki tepkiyi hassasiyeti iktidar partisi ve yöneticileri görebilseydi. İstismar yasasının durdurulmasına gösterdikleri çaba için teşekkür ediyoruz" dedi.(BBC)