CHP Milletvekili Şafak Pavey, Silivri Cezaevi’nde tutulan gazetecileri ziyaret etti. Pavey, görüştüğü Die Welt Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel’in tek kişilik hücrede tecrit altında tutulduğunu söyledi. Die Welt Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel, 15 Şubat’ta hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitmiş, ardından 14 gün gözaltında tutulmuştu. İktidara yakın Sabah gazetesinin RedHack ile ilişkilendirdiği soruşturma kapsamında 27 Şubat günü savcılığa sevk edilmiş, savcılıkta daha önce yaptığı haberler soru olarak yöneltilmişti.

Yücel’in hemen hemen her sorunun çeviri hatası içerdiğini söylemesine rağmen tutuklama istemiyle sevk edildiği İstanbul 9. Sulh Ceza Yargıcı Mustafa Çakar, Yücel’i Almanca dilindeki haberleri ile örgüt propagandası yaptığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla tutuklamıştı. Yücel’in tutuklanmasına Almanya’dan Başbakan düzeyinde kınama mesajları gelmişti. Pavey’in görüştüğü Deniz Yücel, görüşe gelirken ellerinde mesaj olup olmadığının dahi kontrol edildiğini aktararak, “RedHack’ten gözaltına alındım, FETÖ’den nezarethanede tutuldum, PKK propagandasından cezaevine gönderildim. Bu mesajı Almanca el yazımla yazmak isterdim ama izin verilmedi. Zaten buraya gelirken ‘mesajım var mı’ diye ellerime bile bakıldı. Dış dünya ile haberleşmem engellendiği gibi burada da tecritteyim. Koğuşumda yalnız kalıyorum. 4X4 bir yerde, 6 metre yükseklikteki duvarlar arasındayım. Gökyüzünü bile tellerin arasından görüyorum. Ama yine de keyfim, sağlığım yerinde. Mektup yollamayı henüz denemedik ama gönderen olursa çok sevinirim. Elime geçer mi bilmiyorum. Hele de Almanca geçer mi hiç bilmiyorum. Ama gönderenlere şimdiden çok teşekkür ederim. Buna sevineceğimi bildirmek isterim. Geçmezse de çıkınca hepsini tek tek okuyacağım. Ne benim halimin, ne de saçmalıklarını bile çok sevdiğim bu ülkenin halinin hep böyle kalacağına inanmıyorum” mesajını iletti.

Küçük Prens morali

Yücel’in kız arkadaşı Dilek Mayatürk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulduğu sırada Yücel’e moral olması için avukatları ile Küçük Prens kitabını yolladı. Yücel, emniyette moralini yüksek tutabilmek amacıyla kitaba notlar aldı.