Süheyla Kaplan

Önceki gün Ankara'da gerçekleştirilen MYK toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında CHP Avrupa Birlikleri adına gerekli hazırlıkları yapmak üzere Baden Württemberg Birliği Başkanı Kazım Kaya Sözcü görevine, Fransa Birliği Başkanı Hüseyin Çiçek sözcü yardımcılığına, Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği Başkanı Prof. Dr. Seyhan Hasırcı ise sekreterliğe atandı. Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu imzalı genelgede, cumhurbaşkanlığı seçimi bağlamında bütün yazışmaların bu temsilcilerin dahil edilerek dağıtıma tabi tutulması ve haberli kılınmasının uygun olacağı kaydedildi.


Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Mayıs tarihinde Oxford Union'un davetlisi olarak İngiltere'ye gidecek. 


Hüseyin Çiçek ve Seyhan Hasırcı

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 1832'de kurulan ve bugüne kadar çok sayıda saygın ve seçkin yöneticiyi ağırlayan münazara topluluğu Oxford Union'un konuğu olacağı belirtildi. 

Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Durdu Özbolat eşlik edecek. Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'den sonra Almanya'ya gelmesini sağlamak için yurtdışı birliklerinin çalışmalar başlattığı kaydedildi.