Amerika’da Clark Üniversitesi Öğretim Görevlisi Akçam’ın Güçlü’ye MHP ile ilgili 'Bilirkişi Raporu'(!) hazırladığı ve raporunda MHP’nin 1980’li yıllardaki gibi olmadığı ve sıradan bir parti haline geldiğini savunduğu ortaya çıktı. Taner Akçam’ın Nebahat Güçlü’yü kurtarma adına MHP’yi aklamaya çalışması ve Cumhuriyet mitinglerine katılan Alevi ve CHP’lileri darbecilikle suçlamasına, CHP ve Alevi yöneticilerden ve eski dava arkadaşlarından sert tepki geldi.

GÜRSEL TEKİN ‘’DARBE VE ARA DÖNEMLERDE EN ÇOK MAĞDUR OLAN ALEVİLER VE CHP’DİR’



Taner Akçam’ın ‘’Aleviler ve CHP Darbe Çağrısı Yapan Cumhuriyet Mitinglerini Destekledi’ şeklindeki açıklamasına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’den sert tepki geldi. Tekin, şu şekilde açıklamada bulundu: ‘’Bütün darbe ve ara dönemlerinde mağdur olan CHP, Aleviler ve solcular olmuştur. Darbeyi desteklemek akıl tuıtulmasıdır. Taner Akçam’ın açıklaması da deli saçmasıdır. Tarihe bir bakın, bütün gerçekleri görürsünüz. Maraş’da, Çorum’da, Sivas’da kim öldürüldü? Alevi gençleri darbe dönemlerinde faili meçhul cinayetlerde hep kurban gittiler. Demokratik hak talep etmek, sokaklarda miting düzenlemek ne zamandan beri darbecilik olarak nitelendiriliyor. CHP olarak il başkanları, siyasetçiler, politikacıların da içinde bulunduğu, faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin ele alındığı yeni belgesel hazırlıyoruz. CHP, 12 Eylül darbesi sonrası faili meçhul cinayetlere kurban giden 228 siyasal cinayete maruz kalmıştır. Bunun yanı sıra resmi olmayan rakamlar da var. Asıl bugünkü AKP iktidarı bir darbe ürünüdür’ dedi.

TURGUT ÖKER: ’TANER AKÇAM NEBAHAT GÜÇLÜ’YÜ KURTARMAK İÇİN SEVİYESİZLEŞMİŞTİR’



Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker de sert konuştu.
Öker, Taner Akçam’ın MHP’yi aklamaya çalışmasını ve bu konuda Nebahat Güçlü’yü kurtarmak istemesini devrimci değerlere ihanet olarak değerlendirdi.

Öker şöyle konuştu: ‘’1980’li yıllarda MHP Hamburg sokaklarında bile insan katletti. MHP’nin saldırılarından dolayı tek tek sokağa çıkamıyorduk. Hamburg’da yaşayan gruplar ancak biraraya gelerek sokağa çıkabiliyorlardı. 1980’li yıllarda devrimci arkadaşlar Hamburg sokaklarında öldürüldü. Bizim birebir içinde bulunduğumuz süreçte bunlar gerçekleşti. Akçam bu yılları çok iyi bilir. Kendisinin de içinde bulunduğu yıllardı. Türkiye’de bizim kuşağımızdan onlarca yoldaşımız toprağın altında. 1970-1980 sürecinde Türkiye’yi kan gölüne çeviren MHP idi. Aydınlar başta olmak üzere Türkiye’deki gençleri sokakta infaz eden bunlardı. Maraş’ta en barbarca katliamını gerçekleştiren MHP’liler değil miydi? 1980’de Sivas ve Çorum katliamında Alevilere yönelik Hitlervari saldırı olup insanları katleden yine bunlardı. Bütün bunlar hala insanların hafızasında yaşarken, mağdurlar Hamburg’da, Almanya’da yaşamak zorunda kalırken, böyle bir atmosferde MHP’yi sıradan bir sivil parti gibi meşrulaştırmaya, onu temize aklamaya yönelik her adımı toprak altındaki yoldaşlarımız için bir ihanet olarak görüyorum’ dedi.

‘TANER AKÇAM , ALEVİLERE AÇIKÇA DİL UZATMIŞTIR’

Öker, Alevilerin her zaman militarizme karşı olduğunu vurgulayarak, ‘’ Akçam, Alevileri cuntacılığın, darbeciliği yedek gücü olarak sunmuştur. Akçam, birçok ileri sürdüğü değerlere ihanet ettiği gibi, bugün de gerici, işbirlikçi çevrelere Erdoğan’a yaranmak amacıyla Alevilere dil uzatma cüretini göstermiştir. Akçam, kendini Aleviler üzerinden pazarlamasın. Alevilerin tarihi bellidir. Militarizme karşı her zaman mücadele veren Aleviler hiçbir zaman cuntanın yedek gücü olmamışlardır. cuntanın ve faşizmin en büyük mağdurları tarihte hep Aleviler olmuştur’ şeklinde konuştu.

‘’TARİH ASIL RAPORU TANER AKÇAM İÇİN YAZACAKTIR’

Öker, insanlığa karşı suç işlemiş partilerin temize çıkarılamayacapını savunarak, ‘’Seçimler gelip geçer, ancak insanlığa karşı suç işlemiş, elinde kan izi olan siyasi partiler temize çıkarılamaz. Devrimcilerin ve solcuların üzerinde kan izi olan bir partiyi aklamak, kendine ‘demokratım’ diyen insanların haddine hiç değildir. Daha dün Mersin’de yaşanan vahim olayda Özgecan’ın katilleri bozkurtcular değil miydi? Hrant Dink’i de katledenler sivil faşistler değil mi? Nebahat Güçlü’den çok şey beklemiyorum. Alman partileri de sadece kara kafalı yerine kişiliği olan insanlarla çalışmalı, sırf oy yerine ilkesiz, kişiliksiz,çizgisiz insanları ön plana çıkarmamalı’ dedi. Öker konuşmasını ‘’Tarih asıl raporu Taner Akçam için yazacaktır. Devrimci bir duruştan ihanet çizgisine nasıl geldiğini tarih en iyi şekilde yazacaktır’ şeklinde tamamladı.

ŞAFAK PAVEY: TANER AKÇAM'IN PROPOGANDASI İLE BİZLERİN YAŞADIĞI GERÇEK FARKLI


CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, yakın tarihin darbelerde soasyal demokratların acısıyla dolu olduğunu hatırlatarak, Taner Akçam’ın açıklamasını şöyle değerlendirdi:

’’Özellikle bizim gibi ülkelerde kara propaganda ile sokağın gerçeği arasında muazzam bir uçurum vardır. Buna ek olarak AKP’nin 2000'li yılların başından bu yana sistematik olarak sürdürdüğü “darbeci” ve benzeri kavramların gerçek içeriğini yok ettiğini düşünürsek işler iyice zıvanadan çıkıyor. Memleketin çivisi zaten çıktı, AKP amigolarının da çivisi artık tutmuyor. Öyle uçtular ki, Zaytung’a kepek kapattırıyorlar.
AKP propaganda birlikleri talimatla çalışır, hatta çoğu zaman talimatları kendi bakışlarıyla yorumlamayı beceremediklerinden talimatname papağan geni ile çalışır.

Bundan hayli önce AKP'nin seçimde yapacaklarından çok endişeli bir bürokratla karşılaşmıştım. Bana Silivri’den MİT’in özel olarak seçtiği birileri ile anlaşıldığını, CHP'yi darbeciler ve Aleviler olarak bölme planı çerçevesinde – bazı serbest bırakılacakların propaganda timi olmayı kabul ettiklerini; CHP’ye yeniden darbeci yaftasıyla yaylım ateşi açılması ve Alevileri HDP'ye, Darbecileri de İşçi Partisine yönlendireceklerinin güvencesini aldıklarını söyledi.
Uluslararası alanda da kaybettikleri itibarı, uluslararası yerlerde çalışan akademisyenlere büyük bir bütçesi ayırarak , CHP’nin darbeciliğini dünya kamuoyunda yeniden canlandırma sözü aldıklarını anlattı.
Türkiye’nin davul gibi gerildiğini ve daha da gerilmesinin yaratacağı felaketten ürküyor, ana muhalefetin bunu kamuoyuna açıklamasını istiyordu.

O sırada bana fazla abartılı gelen kehanetleri bir bir çıktı. Hayatı boyunca darbeye karşı savaşmış olan Murat belge’ye kadar endilerine muhalif olan herkesi darbeci olarak yaylım ateşine tutarlarken, dışarda da aynı propaganda timleri devreye girdi. Kimse bu dehşetengiz AKP tasarımında darbe ikramlarıyla hayat bulmuş, Melih Gökçek’in Cemil Çiçek’in Tayyip Erdoğan’ın, Abdullah Gül’ün, Şamil Tayyar’ın darbelerdeki tarihini hatırlamıyor. Sahiden akılları tutulmuş.

AİLEMİZ KİMİN DARBECİ OLDUĞU HAKKINDA DİK KONUŞACAK BİR MİRASA SAHİPTİR

Yakın tarihimiz darbelerde öldürülen, yakılan, yıllarca cezaevlerinde unutulan onca sosyal demokratın acısıyla yüklüdür. Sn.Akçam kendi doğum gününde öldürülen büyük kuzenim Aydın Erol'dan da yakından bileceği üzere ailemiz üç öldürme, dokuz yıllarca süren tutukluluk ve beş sürgünle kimin darbeci olduğu hakkında alnı dik konuşacak bir aile mirasına sahiptir. Dedim ya kara propaganda ile hayatın gerçeği tamamen farklıdır. Tıpkı Taner Akçam’ın propagandası ile bizlerin yaşadığı gerçek farklı olduğu gibi..’’

AABF Kuzey Bölge Teşkilatı Temsilcisi Cengiz Orhan: Ülkücüleri aklamak Akçam’a mı kaldı?


Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF) Kuzey Bölge Teşkilatı Temsilcisi ve Taner Akçam’ın Devrimci Yol’dan uzun seneler eski yakın yol arkadaşı Cengiz Orhan, Taner Akçam’ın açıklamalarına karşı oldukça tepkili. Cengiz Orhan tepkisini şu şekilde ifade etti:

‘’Almanya’da faşist parti NPD’ye (Neo-Nazi Parti) neden diğer tüm partiler karşı çıkıyor? NPD şiddete mi başvuruyor? Sokak çatışması mı yapıyor? Cevabı çok basit. NPD faşist zihniyeti temsil ettiği için . Bunu herkes bilecek, Devrimci Yol’un beyin takımından AKÇAM bilmeyecek! Taner Akçam’ın, ‘’Türkiye’de bu rejimin gereklerine en uygun davranan partilerden birisi de MHP’dir. MHP askeri darbeden sonra son derece sıradan bir parti haline geldi’ şeklindeki açıklaması bardağı taşıran son damla olmuştur. MHP ne zaman Alparslan Türkeş’in Dokuz Işık doktrinini ret etti? Yoksa Faşistler Pantürkizm'den vaz mı geçti? Kendilerini yenilediler mi? Hatırlanacağı üzere Erdoğan bile başbakan olmadan önce ‘ Ben Milli Görüş gömleğimi çıkaracağım’ şeklinde açıklamada bulunmuştu.

MHP LİDERİ RESMİ OLARAK İŞLERİNİ YAPAN PİYONLARI NEDEN SOKAĞA BIRAKSIN?

MHP lideri Bahçeli MHP’nin faşist gömleğini çıkardı, biz mi görmedik? Ermenileri, Kürtleri, Ezidileri v.b. azınlık kabul etti, Alevilerin eşit hakları için mücadele etti, açıklama yaptı da, biz mi duymadık? MHP’yi, Ülkücüleri aklamak Taner Akçam’a mı kaldı? Devlet Bahçeli bir açıklama yapsaydı bu kadar etkili olmazdı!!!!! Bu açıklamaya en iyi niyetle baktığımda eski bir sol örgütün yöneticilerinden Akçam, Nebahat Güçlü tarafından tek taraflı dinlediği çin kandırılmış olabilir! Ama, Ermeni soykırımı konusunda bunca detaylı araştırma yapan bir insan, nasıl olur da, yıllardır Hakkı Keskin`in (O da bu konuda, ayrı bir bilirkişi!) TGH`nin başkanlığını yaptığı günden, bugüne kadar Ermeni soykırımını inkar eden, Kürtlerin hiç bir hakkını tanımayan vs. gibi konularda ırkçılık, milliyetçilik hala yaptıklarını bilmiyor mu bu bilirkişi? Nasıl olur da böyle bir kurumun başkanlığını şu anda yapan Güçlü`ye, (Güçlü hatırlanırsa o zamanki devlet bakanı Bekir Bozdağ'ın Yurtdışı Türkler komisyonuna kendi isteğiyle, üye olarak alınmış, gelen tepkiler üzerine, güya burdan istifa ettiğini açıklamıştı) Partilerin ortak normları olmalıdır diye, MHP konusunda „bilirkişi“ raporu hazırlar? Elbette diğer partilerde de ırkçılar, milliyetçiler vs vardır. Görüşleri, ırkçı, faşist, cinsiyetçi olmayan tüm Partilerle elbette ortak normlar oluşturulur, oluşturulmalıdır. Akçam, 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren MHP’nin normalleştiğini iddia ediyor. Ben de tam tersini söylüyorum. Kenan Evrenler hangi ideolojiye mensuplardı? Kontrgerilla hep iş başında deği miydi? JİTEM’i kim kurdu? 2000’lere kadar Türkiye’de hep darbe gündemde değil miydi? MHP'liler sokakta sola, Devrimcilere, Kürtlere, Alevilere ve diğerlerine saldıracaklarına, Diplomat pasaportlarıyla Mehmet Ağarlar, Abdullah Çatlılar, Haluk Kırcılar yönetiminde, iş başında resmi olarak görevlerini daha rahat yapmıyorlar mıydı? Devlet Bahçeli o kadar aptal mı, piyonları sokağa döksün? Zaten resmi yapıyorlardı işlerini. Yunanistan'da ormanları bile yakmadılar mı? Türkiye’nin en karanlık yılları 1990’li yıllardır. İnsan hakları bilançoları yayınlayan İnsan Hakları Derneği’nin (Akçam taraflıdır İHD diyecek!, kendisi Eregenekon iddianemesini bize belge olarak sunuyor, RTE kumpas diyor!) verilerine göre, 17 bin faili meçhul cinayet işlenmiş, 2500 köy yakılmış. Bu dönem aynı zamanda Muammer Aksoy’ların, Bahriye Üçok’ların, Uğur Mumcuların da katledildiği dönemdir. ‚

TANER AKÇAM GİBİ LİBOŞLAR, YETMEZ AMA EVETÇİLER MHP'Yİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR



Bir taraftan Anayasa Referandumu'nda hayır diyenleri, Devrimcileri MHP'ye hayır dediği için, Miloseviç`e benzeteceksin, diğer taraftan sol yelpazeyi, Devrimci örgütlerin hala % 80'ini oluşturan Alevileri Darbeci mi göstereceksin? Gezi olaylarında yüzde 80 katılımcının Alevi olduğu açıklanmadı mı? Katledilen Alevi gençlerin hepsi Alevi değil miydi? ‘’ Bu benim çok zoruma gitti. Aleviler her zaman bugüne kadar ilerici oldular. Türkan Saylan’ın İstanbul mitinginde haykırdığı söz hala kulaklarımda; ‘Ne takunya, ne de postaldan yanayız“. Darbeci miydi Türkan Saylan? Hatırlarsanız İstanbul mitingini duyarlı insanlar ayırmıştı diğerlerinden! Ne Avrupa’da ne de Türkiye’de Aleviler, Alevi kurumları bu dönemlerde darbeden yana olmuşlardır! Ama, kendisi gibi yetmez ama evetçiler, liboşlar şimdi MHP’yi aklamaya çalışıyorlar? Hrant Dink’ı kim öldürdü? Devletin desteğiyle, neticede silahı çekenler Alperen Ocakları'ndan caniler değil miydi? Türkiye’de refarandum bazı solcularda, liboşlar da bir dönüm noktası oluşturdu. Taner Akçam`a mı kaldı MHP'yi, Ülkücüleri aklamak? Bir örgütün üst yönetiminde bulunmuş birisidir, nasıl olur da MHP konusunda „bilirkişi“ raporu yazar. Bilirkişinin ne olduğunu bilmeyecek biri midir? Akçam'a mı kaldı MHP’yi aklamak! İnsan, dişiyle tırnağıyla Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışan AKP'ye karşı direnen, BHH, HDP ve CHP içindeki yurtsever, ilerici insanlara karşı, Sendikalara, STK’lara karşı biraz insaflı olur., Gezi hareketine saygılı olur insan. Var olanlarla birşeyler yapmak esastır. Devrimcilerin elbette değerleri var. Nebahat hanımı partiden atmak isteyenler darbeciymiş! demokratlıktan yoksunmuş vs.!! Cevap verilecek yanı yok, İşine baksın kendisi!. Maraş, Sivas, Çorum ve Gazi olaylarını, Karadeniz'de insanlara toplanı yaptırmayanları, Üniversitelerdeki saldırıları,daha nicelerini, burada faşistlerin rolünü göremiyen bir insana ne demek lazım? Bu ülkede Kürtlere, Alevilere, Ermenilere faşistler tarafından saldırıldığını ne çabuk unutmuşlar. Maraş katliamını protesto etmek isteyen Alevilere, Devrimcilere faşistler Maraş'ta geçtiğimiz yıllarda saldırmadı mı? MHP şimdiye kadar değişim mi yaşadı? Yazıklar olsun sana?... Güçlü’nün milletvekilliğinin de tartışmalı olduğunu ifade eden Orhan, Alman sisayesetinin bu gibileri kaldırmayacağını söyledi.

Hamburg’da Sosyal Demokrat Halkçı Derneği’nin kurucularından, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg İlçe Meclis üyesi Behçet Algan da, Taner Akçam’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

ALGAN : ‘’BİLİM TÜCCARI AKÇAM, MHP YA DA AKP DEN ADAY OLURSA ŞAŞIRMAM"



Akçam’ın kendi sol geçmişine ihanet ettiğini ifade eden Algan, ‘’ Taner Akçam’ın babasının kemikleri sızlıyor şimdi. Akçam kendi geçmişine ihanet etmiştir. CHP ve Alevileri suçlayarak fikir tüccarlığı yapmıştır. Ben onu bilim adamı zannediyordum. Meğerse bilim tüccarıymış. Eğer Taner Akçam MHP ya da AKP saflarında milletvekili olursa hiç şaşmamak gerekir. Kimsenin sol adına omuz omuza vermiş insanları üzmeye hakkı yok’ dedi. Nebahat Güçlü konusunda ise Algan, bu konunun Güçlü ile partisi arasında olduğunu ifade ederek, ‘ siyaset öyle bir hale geldi ki at izi ile it izi birbirine karıştı. İki oy için takla atıldığı bir dönem yaşıyoruz. Önemli olan politik tutarlılıktır’ dedi.