Türkiye'deki 1 Kasım'da tekrarlanacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi Almanya ve Hollanda'da çeşitli toplantılara katılacağı açıklanan CHP Milletvekili ve eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin ilk uğrak yeri Hamburg oldu.

CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Birliği Başkanı Erkan Erçin'in sunumuyla başlayan toplantıda Süleyman Çelebi, geçici AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasını ayakta yapan Çelebi, bir mitingte konuşur gibi heyecanlıydı. Sözüne "Bunlar Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak ve Cumhuriyet'e veda etmek istiyorlar. Ama onlara karşı diz çökmeyeceğiz. Namus sözümüz var. Burunlarından fitil fitil getireceğiz." dedi.



ERDOĞAN 'YA 400 MİLLETVEKİLİ YADA ÖLÜM' DİYOR


Konuşması sırasında sık sık Sol'un birlik ve beraberliğine değinen Süleyman Çelebi, "kendi kurdumuz olmayalım" , "bir birimizi boğazlamayalım" ,"toplumsal muhalefeti büyütelim" dedi. Çelebi, "Sosyal demokratların, Sosyalistlerin, Alevilerin ve Kürtlerin bayrak yarışına girmeden ortak bir platform yaratarak biraraya gelmeleri, Erdoğan'a korkulu rüyalar gösterecektir. Bu iktidarın panzehiri Gezi'de olduğu gibi, yeniden sokaklarda olmaktır." dedi.



AKP hükümetinin Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak istediğine değinen Çelebi, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının "ya istiklal, yada ölüm" şiarıyla anti-emperyalist bir mücadele vererek ülkeyi kurtardığını, 'Saray diktatörü' olarak tanımladığı Erdoğan ise, "ya 400 milletvekili yada ölüm diyor" dedi.

DİSK 77 YILINDA DARBE TEHLİKESİNİ FARKETTİ VE CHP'Yİ DESTEKLEDİ



1 Mayıs 77 ve Ankara Barış Mitingi Katliamı da dahil günümüze kadar üç kez ölüm tehlikesi atlattığına yer veren Çelebi, Türkiye'de yaşanılanları 12 Eylül 1980 faşist darbesi öncesine benzetti. Darbe öncesi 1 Mayıs 77, Çorum, Maraş, Malatya vb. provakasyon katliamlarıyla darbenin alt zemininin oluşturulduğunu örnek verdi. "Amaçları korku ve yılgınlık yaratmaktı" dedi. Kemal Türkler başkanlığındaki DİSK'in o günlerdeki tehlikeyi farkederek 77 seçimlerinde CHP'ye tarihi bir destek verdiğini, bugün de Sol'un benzeri bir tavrına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

BU KATLİAMLAR AVRUPA'DA YAŞANSA HÜKÜMET DERHAL İSTİFA EDER



Süleyman Çelebi, "Ankara Katliamı öncesi Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç'ta yaşanan vahşetin esas amacının ülkede yaratılmak istenen korku imparatorluğunun alt basamaklarıdır" dedi. Bu türden katliamların Avrupa ülkelerinde yaşanması durumunda hükümetlerin bir gün dahi beklemeden istifa edeceğini belirtti. Bir gazetecinin "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna, gülerek cevap veren Adalat Bakanı'nı buna örnek vererek, "ülkenin yüz karası" olarak değerlendirdi.

GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKMASIN DİYE YAYIN YASAĞI KOYDULAR

Ankara Katliamı'nın planlı bir proje olduğunu ileri süren Çelebi,
"Basına niçin yayın yasağı koydular? Karanlık güçlerle işbirliğinin açığa çıkmaması için. Toplumdan gizlenen gerçekler açığa çıkmasın diye. Ülkede yapılanlar planlı bir proje gereğidir. Olaydan bir gün önce mafya bozuntusu Sedat Peker, Rize'de bunlar adına konuşuyor ve 'oluk oluk kan akacak' diyor. Ertesi gün de 100 can'mız katlediliyor" dedi.