İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin ziyareti sırasında konvoyuna düzenlenen saldırı hakkında açıklama yaptı. Ala, saldırının PKK tarafından yapıldığını ve bölgede operasyon başlatıldığını söyledi.

Efkan Ala, Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğunu, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Bakan Ala, saldırganların önce Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun önünde giden askeri araca ateş açtığını söyledi. Efkan Ala, PKK'nın Karadeniz bölgesine açılmak istediğini bildiklerini kaydetti.

1 er öldü, iki astsubay hafif yaralandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nu korumakla görevli jandarma aracına ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada başından vurulan bir er hayatını kaybederken, iki astsubay da hafif yaralandı.

Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu: 'Terör bizi yıldırmayacak'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konvoyuna düzenlenen saldırının ardından Artvin'de halka seslendi. Saldırı ile ilgili olarak " Bir şehidimiz var beni en çok üzen o. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, programını iptal etmeyeceğini, terörün kendilerini yıldıramayacağını vurguladı. "Dik ve onurlu duracağız. Hiçbir programı iptal etmedim, gideceğim, ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim" ifadesini kullandı.

'Terör örgütlerinin hesapları boşa çıkacak'

Kılaçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı tüm siyasi parti temsilcileri tarafından kınandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başbakan Yıldırım, "Saldırı ülkemizin demokratik istikrarına yapıldı. Terör örgütlerinin hesapları boşa çıkacak" dedi.

HDP: Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyoruz

HDP'den yapılan açıklamada ise "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun seyahati esnasında Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmayı kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

CHP Genel Merkezi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu konvoya yapılan silahlı saldırıdan sonra parti örgütlerini Ankara'ya çağırdı. Esenboğa Havalimanı'nda Kılıçdaroğlu için geniş katılımlı bir karşılama yapılacağı öğrenildi. 
DW/rtr/dpa/ÇA/NH