Paris'te Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı sosyal medyada da büyük tepki çekti. 1 miyon 500 bine yakın Twitter kullanıcısı #CharlieHebdo etiketini kullandı.

@BBC Trending'den Sitala Peek, sosyal medyada paylaşılan karikatürleri derledi.

"Ben Charlie'yim" yazan bu grafik saldırıdan sonraki birkaç saat içinde 140 binden fazla paylaşıldı.

Dergi daha sonra aynı cümlenin diğer dillere çevirisini yayımladı.

Le Monde ve L'Express karikatüristi @plantu "Tüm kalbimizle Charlie Hebdo'ylayız" yazılı bu çizimini paylaştı.

New Yorker dergisinde 2012'de yayımlanan bu aşağıdaki boş beyaz çizim de saldırı sonrasındaki birkaç saat içinde 6 bin defa paylaşıldı. Karikatürde "Kültürel, etnik, dini ve siyasal olarak doğru olan bu karikatürün keyfini çıkarın. Teşekkür ederiz" yazıyor.

Saldırı sırasında Londra'da olan Charlie Hebdo'nun editörü Gerard Biard, "İnsanlar neden ağır silahlarla bir gazeteye saldırır anlamıyorum. Gazete bir savaş silahı değildir" dedi.

Biard'ın sözlerinden sonra karikatüristler sembolik olarak kalemlerle ilgili çizimlerini paylaşmaya başladı.

Yukarıda görülen bu karikatürde siyah kıyafetli, silahlı görülen karakter "Bu kadar acıtan bu küçük silah da ne?" diyor.

Alttaki karikatürde de "Neden?" diye soruluyor ve silgi için "el bombası?", kurşun kalem için "pompalı silah?", tükenmez kalem için de "kalaşnikof?" yazıyor.

Hollandalı karikatürist Ruben Oppenheimer, bu çizimiyle Charlie Hebdo saldırısını 11 Eylül 2001'de New York'taki ikiz kuleler saldırısına benzetiyor.

Avustralyalı karikatürist David Pope'un "Bu gece uyuyamıyorum, düşüncelerim Fransız karikatüristler, aileleri ve sevdikleriyle..." yazdığı ve karikatürdeki karakterin "Önce o çizdi" dediği bu tweet'i 66 binden fazla kişi paylaştı.

Fransız sanatçı Delize'nin bu karikatürü de en çok paylaşılanlar arasında. Karikatürdeki karakterlerden elinde Charlie Hebdo tutan kişinin yanında "İnananlar, inanmayanları yaraladı", yerdeki cesedin yanında da "İnanmayanlar da inananları yaraladı" yazıyor.