Haber Merkezi

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, partisinin Hamburg Eyaleti Başkanı Katharine Fegebank, liste başı adaylarından Fraksiyon Başkanı Jens Kerstan ve milletvekili Filiz Demirel ile 15 Şubat seçimleri ve Paris'teki Charlie Hebdo mizah dergisine yapılan saldırıya yönelik dikkat çekici açıklamarda bulundu. Blankenese Pazar meydanında seçmenlere bildiri dağıtan Özdemir, yan taraftaki diğer parti standı görevlilerinin ve sokaktan geçenlerin yoğun ilgisini çekti.



TÜRKİYE'DE DİN VE DEVLET İŞLERİNİN AYRILMASI SONA ERİYOR

Türkiye'deki radikal islamın günden güne arttığına yer veren Özdemir, camilerden çıkan gençlerin radikalleşmesine ve kaybolmasına şahit oluyoruz dedi. Türkiye'de devlet ve din işlerinin ayrı olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygulamalarıyla bu durumun sona ermek üzere oldugunu aktardı.



TÜRKİYE KOBANİ SINIRINI ZAMANINDA AÇSAYDI KÜRTLERE JEST YAPARDI

IŞİD militanlarının Türkiye’de ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini, fotoğraf çektirdiklerinin basına yansıdığını belirten Özdemir, IŞİD'e Türkiye'den silahların gittiğini biliyoruz dedi. "Suriye devlet başkanı Esad’ın alternatifi hiç bir zaman IŞİD olamaz. Türkiye, batının baskısıyla Peşmergelere Kobane sınırını açtı. Amerika ve Avrupa baskısıyla bunu yapmak zorunda kaldı. Türkiye zamanında sınırı açsaydı Kürtlere büyük bir jest yapmış olurdu. Barış sürecinden söz edilmesine rağmen bu yapılmadı ve Türkiye tarihi bir kardeşlik fırsatını kaçırdı. "dedi.



MUHAMMED KARİKATÜRÜNE TAHAMMÜL GÖSTEREMEYENLER AVRUPALI DEĞİLDİR

Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo'ya karşı girişilen katliam saldırısına da değinen Özdemir, "Muhammed karikatürüne tahammül gösteremeyenler Avrupalı değildir. Buna mecbur da değiller. İsa Peygamberin filminin gösterilmesi öncesi Almanya'da da benzeri tartışmaların yaşandı ama, kimse öldürülmedi. Film de gösterildi. Paris'teki teröristler yaptıkları saldırıyla esas olarak müslümanlara en büyük zararı vermişlerdir" dedi.

DAVUTOĞLU PARİS'E GELECEĞİNE SANSÜRE KARŞI ÇIKSIN

Cumhuriyet gazetesinin dağıtımının savcılkca engellenmesini yönelik olarak da, "Başbakan Davutoğlu Paris'te teröre karşı, düşünce özgürlüğü için kınama gösterisine katılacağına, Türkiye'deki Cumhuriyet gezetesine yönelik sansüre karşı dursa, daha doğru olur" açıklamasını yaptı.