Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Bremen Eyalet Meclisi  Grubu, terör alarmı sırasında birçok yanlışın yapıldığını ve gerçeklerin gizlendiğini ileri sürerek  İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer'in istifasını istedi. Bu istifa mecliste gerginliğe neden oldu.

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETMELİ

CDU Grubu, Bremen Eyaleti İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer'in tüm Müslümanlardan özür dileyip görevinden istifa etmesini istedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CDU Bremen Eyaleti Milletvekili Dr. Oğuzhan Yazıcı, operasyon sonrası yapılan araştırmalarda birçok yanlış uygulamaya rastlandığını, gerçeklerin saklandığını bunun peşini bırakmayacaklarını söyledi. Yapılan operasyonla tüm Müslümanların zan altında bırakıldığını anlatan Yazıcı, "Camiye yapılan baskın hukuka aykırıdır ve siyasi bir karardır. Bizim elimize geçen bilgilerden sonra bu net olarak görülmüştür. Bu İçişleri Senatörü Maeurer'in siyasi bir kararıdır. Seçimlere 50 gün kala selefi dediğimiz kişilerin Bremen'de kökünü kurutmak adına yapılan siyasi bir eylemdir. Biz parti olarak bunun peşini bırakmayacağız. İKZ'a camisinin tazminat davası açtığı biliniyor. Bremen Ağır Ceza Mahkemesi bunu incelemekte. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Silah aradılar ama silahla ilgili somut delil yok. Her hangi bir odaya girmiyorsunuz bir camiye giriyorsunuz. İçeride namaza duran insanlar var. Siz elinizde somut delil olmadan nasıl girersiniz. Ayakkabılarla girdiler, köpeklerle ve otomatik silahlarla girdiler. Ortalığı darmadağın ettiler. Hiçbir şey bulamadılar. 2.5 hafta önce Bremen'in koruyucusu olarak görünen Ulrich Maeurer bunu kendi üzerine aldı, ama bugün hatalar ortaya çıktıktan sonra sorumluluğu polise vermek kendi kişiliğine yakışmayan bir hamledir. Siyasi sorumluluk Maeurer'e aittir. Biz bunu söyledik ve tekrar ediyorum; Tüm Müslümanları zan altında bırakan bu baskından sonra özür dilemeye ve görevden istifa etmeye davet ediyorum. CDU olarak İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer'in istifası için önerge verdik. Sol parti de içişleri senatörünün istifasını istedi. Kendi koalisyonundan da eleştiriler geldi ve güvencin sarsıldığı dile getirildi" dedi.

POLİS ŞEFİNİN SÖYLEDİKLERİ YANLIŞ ÇIKTI

Bremen Eyaleti SPD Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Şükrü Şenkal'da yapılan operasyonda birçok yanlışa rastlandığını söyledi. Verilen terör operasyonu ile ilgili muhalefetin ciddi bir eleştiri yaptığını, Breitenweg Caddesinde bulunan İslam Kültür Merkezi'ne (IKZ) yapılan silahlı baskın nedeniyle de Müslümanlardan tepkiler geldiğini ve bu nedenle araştırma komisyonu kurulduğunu vurgulayan Şenkal, “CDU senatörün istifasını istiyor. Bir araştırma komisyonu kuruldu ve yapılan hatalar araştırılacak. Kimin ne yaptığı ne ettiği ortaya çıkacak. Polis operasyonundan çok çok hatalar çıktı. Polis şefinin bize söyledikleri yalan çıktı" diye bilgi verdi.

BREMEN ALARMA GEÇMİŞTİ

Bremen polisi "Bremen'e terör saldırısı yapılacak" ihbarı üzerine 28 Şubat tarihinde kentte terör alarmı vermişti. Verilen alarm üzerine kentte olağan üstü önlemler alınmış, her tarafta polisler nöbet tutmaya başlamıştı. Polis yapılan ihbar nedeniyle İslam Kültür Merkezi Camisi'ne operasyon düzenlemiş, ancak bir şey bulamamıştı. Polisin somut bir delil olmadan camiye ayakkabılarla, köpeklerle girip kapıları kırması Müslümanların tepkisine neden olmuştu.