Deutsche Welle: Türkiye, hükümeti eleştiren gazetecileri tutukladı

 

“Bağımsız gazetecilerin işi Türkiye’de hep zordu. Şimdi bir kez daha hükümeti eleştiren redaktörler yargının dikkati çekti ve tutuklandı. Üstelik bu Avrupa Birliği ile gerçekleşecek özel zirve öncesinde oldu. İki gazeteci hakkında casusluk ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama suçlamaları yöneltiliyordu. İkisi de tutuklandı.“

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Türkiye önde gelen iki gazeteciyi tutukladı

 

“Türkiye’de hükümet karşıtı iki gazeteci, sözde ‘casusluk’ ve ‘terör örgütü üyesi’ olma suçlamalarına hesap vermek zorunda. Suçları: Türkiye’nin Suriye’ye silah göndermesi konusunda haber yapmak. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhafazakar hükümete sıkı muhalefeti ile biliniyor.”

 

Zeit Online: Türkiye ünlü gazetecileri tutukladı

 

“Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve bir mesai arkadaşı cezaevine konuldu. İki gazeteci Türkiye’nin Suriye’deki aşırı gruplara silah gönderdiği iddialarını haberleştirmişlerdi.”

 

Spiegel Online: Casuslukla suçlanan iki Türk gazeteci hakkında tutuklama kararı

 

“AB ile Türkiye arasında yapılacak özel mülteci zirvesi öncesinde İstanbul’da iki gazeteci casusuluk suçlamasıyla tutuklandı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül terör örgütü üyeliği ve casusulukla suçlanıyor. Dündar ve Gül, Türkiye’nin Suriye’deki aşırı gruplara silah gönderdiği iddialarını haber yapmıştı.”

 

Tagesschau.de: Casusluk suçlamasıyla Türk gazeteciler tutuklandı

 

“Onlar Türkiye’nin en önemli gazetecileri arasında bulunuyor. Ancak Ankara onların içinde ‘terörist’ gördü. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve mesai arkadaşı hakkında tutuklama kararı verildi. Nedeni silah gönderilmesine dair bir haber.”