Dündar, Taz gazetesinin "Türk parlamentosunda milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin teklif Anayasa Komisyonunda kabul edildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dedi. Neden yapıyor bunu?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

 "Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına hayır derse AKP'liler tarafından PKK'ya destek veriyor şeklindeki algılanmaktan korkuyor. CHP sol bir parti değil. Türkiye'nin sol bir partiye ihtiyacı var”

BİR PARTİ KURULSA BAŞINA GEÇER MİSİNİZ

Taz muhabirinin "Herhangi bir yeni parti kurulması durumunda başına geçer misiniz" sorusuna ise Dündar “Birçok kişi tarafından bu dile getirildi. Ancak ben gazeteciyim. Öyle de kalmak istiyorum” diye yanıt verdi.

"Cumhuriyet gazetesi çalışanları tehdit edilmekle kalmayıp, haklarında dava açılmakta. Cumhuriyet çalışanları korkuyor mu bütün bunlardan?" şeklindeki sorusuna da cevap veren Dündar, “Cumhuriyet gazetesi 92 yıllık bir gazete. Her zaman Cumhuriyet'e saldılar oldu. Bugüne kadar Cumhuriyet'te çalışan yedi gazeteci öldürüldü. Cumhuriyet için çalışan gazeteciler cesurdur yoksa çalışmazlardı. Tabii ki korkmaları için haklı nedenleri var. Sadece Erdoğan yandaşları bizden nefret etmiyor, Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo karikatürleri yayınlandıktan sonra IŞİD militanlarından da somut tehditler almaya başladı. Cumhuriyet IŞİD'in saldırı hedefinde." ifadelerini kullandı.

Dündar ayrıca serbest vize dolaşımı başından beri yalan olduğunu ifade ederek "Ne Türkiye ne de AB buna inanmakta. Erdoğan ve Merkel arasındaki anlaşma başında beri var olan kirli bir pazarlığa dayanmakta. Erdoğan kesinlikle terör yasasını değiştirmez. Onun politikasının temel çekirdek unsuru terör yasası. Brüksel de bunu biliyor. ayrıca Merkel ziyaretlerinde kesinlikle Türkiye'deki mevcut demokrasi gelişimini konu bile etmedi" dedi.

Erdoğan'ın başkanlık sistemini gerçekleştirmek için çoğunluğa sahip olmadığını ve bunu sağlamak için de MHP'yi kazanmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Dündar diktatörlerin kendisini eleştirenleri sevmediğini söyledi.

Süheyla Kaplan

Avrupa Postasi