İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar’ın taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulması için süreç başlattı.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayınladığı gerekçesi ile çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar’ın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, savcılığın talebi üzerine 2016’dan bu yana yurtdışında olan ve 2018’de hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılan Dündar’ın kaçak sayılma sürecini başlattı. Mahkeme gazete ilanı yoluyla Dündar’a çağrıda bulunulmasına, ilanın yayınlanmasından sonra 15 gün içinde mahkemeye gitmemesi durumda ise kaçak sayılarak tüm mallarına el koyulmasına karar verdi.

Can Dündar, mahkemenin kararını Artı TV’ye değerlendirdi.  

Dündar, "Şubat ayındaki duruşmayı apar topar öne alan 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün duruşmaya gelmem için çağrı yapmış; gelmezsem tüm mal varlığımıza tedbir konulacağını ilan etmiş. 40 yıldır gazetecilik dışında hiçbir iş yapmadım. Alın terimizle kazandığımız parayla, eşimin ve benim üzerime kayıtlı bir evimizle yazlığımız var. Bir de rahmetli babamdan kalan, halen yalnız annemin oturduğu ev… Mahkemenin 4 dakikada el koyduğu, bizim 40 yıllık emeğimiz" dedi.